Sport

"UEFA radi na oslobađanju Pankova, nećemo dozvoliti da ovo prođe": Oglasio se predsednik Legije

Posle skandala u Alkmaru i privođenja dvojice fudbalera, oglasio se i prvi čovek kluba iz Varšave, koji ističe da nikada nije video ono što se dogodilo po završetku utakmice AZ - Legija
"UEFA radi na oslobađanju Pankova, nećemo dozvoliti da ovo prođe": Oglasio se predsednik LegijeGetty © Dean Mouhtaropoulos / Staff

Predsednik Legije iz Varšave Darijuš Mioduski obratio se na konferenciji za medije posle skandaloznih incidenata nakon susreta njegovog tima i AZ Alkmara u holandskom gradu, u okviru Lige konferencije.

Legija je izgubila od AZ-a, a nakon meča je delegacija poljskog tima ušla u konflikt sa pripadnicima organa reda. Mioduski je tom prilikom zadobio povrede u obračunu sa policijom, čiji pripadnici su ga nekoliko puta udarali pendrekom.

Za to vreme, srpski fudbaler Radovan Pankov i saigrač Žosue bili su privedeni i proveli su noć u pritvoru, ali predsednik Legije ističe da nije tačno da su njih dvojica napali pripadnika obezbeđenja.

Prema navodima holandskih medija, Pankov i Žosue su napali pripadnika obezbeđenja, usled čega je ovaj zadobio potres mozga i prelom ruke u predelu lakta. Ipak, Mioduski tvrdi drugačije:

"Nisam video nikoga sa naše strane da je udario pripadnika obezbeđenja. Bilo je tuče, možda i nekog guranja i padanja, ali nije bila reč o redarima. Ako kažu da je povređen... Videćemo šta izveštaji pokazuju, ali ne verujem u to", rekao je Mioduski i dodao:

"Mislim da UEFA nije bila svesna šta se događa. Već je prošao sat po okončanju utakmice i praktično nikoga nije bilo. Saznali su tek kada smo prijavili. Nezvanično, znam da UEFA već radi na puštanju naših igrača."

Holandska policija ima pravo da 72 časa zadrži Pankova i Žosuea, ali je već ranije preneto da bi oni uskoro trebalo da budu na slobodi i u petak uveče se vrate u Poljsku. Mioduski tvrdi da ovo nije bio izolovan slučaj - njegovi saradnici su se žalili na uznemiravanje, a njemu nije dozvoljeno da bude sa saigračima tokom privođenja, uprkos njegovoj funkciji u klubu.

Kako je istakao, kada je pokušao da snima šta se dešava, telefon mu je bačen, nakon čega je zadobio udarce pendrekom. I dalje postoje nedoumice kako je situacija toliko eksalirala, a i direktor Legije nije u potpunosti siguran.

"U jednom trenutku su nam rekli da možemo da odemo. Bili smo u autobusu. Onda su nam rekli da jedan igrač, tada je bilo reči samo o jednom, ne može da ode inače će ući u vozilo. Pankov je pristao, a onda se ispostavilo i da Žosue treba da ide", naveo je Mioduski, koji planira da ovo izgura do kraja.

"Bio sam na mnogim gostovanjima, ali nikada nisam video da naš tim i osoblje budu napadnuti od strane obebeđenja i policije. Ovo je presedan na globalnoj skali. Nećemo dozvoliti da ovo prođe."

Predsednik Legije, međutim, ističe da ne želi nikakav revanšizam i pozvao je navijače AZ Alkmara da dođu u Varšavu kada dve ekipe ponovo budu igrale.

"Kada je reč o budućim mečevima, pozivam navijače Alkmara u Poljsku. Možda ćemo vas naučiti nešto oko toga šta su bezbednost, domaćinstvo i dobra atmosfera", zaključio je Mioduski i dodao da potencijalnu odluku o odsustvu gostujućih navijača na revanšu neće doneti oni, već UEFA, ukoliko to nađe za shodno.

image