Sport

Navijači AEK-a: Osuđujemo postavljanje transparenta "Kosovo je Albanija"

Navijačka grupa AEK-a "Original 21" saopštila je da osuđuje postavljanje transparenta "Kosovo je Albanija", koji su pojedine pristalice grčkog kluba razvile na tribini na utakmici protiv Ajaksa, koja je igrana u četvrtak u okviru drugog kola Lige Evrope
Navijači AEK-a: Osuđujemo postavljanje transparenta "Kosovo je Albanija"© Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Najveća navijačka grupa AEK-a oglasila se zvaničnim saopštenjem.

"'Original 21' kategorički navodi da postavljanje transparenta sa nacionalističkim sadržajem, koji je nekoliko pojedinaca postavilo na našem stadionu tokom utakmice protiv Ajaksa, ni nakoji način ne izražava stavove i mišljenja grupe 'Original 21'", preneo je saopštenje navijača klub iz Atine.

Navijačka grupa AEK-a podseća da članovi "Originala 21" gaje antifašističku ideologiju.

"Istorijsko poreklo kluba, koji obožavamo i naš odnos prema bilo kom obliku fašizma o kome se ne može pregovarati čini našu grešku još većom. Osuđujemo postavljanje ovog transparenta. Izvinjavamo se AEK-u za štetu, koju je ovaj transparent napravio i zato što je zbog našeg nemara, makar i na kratko bio postavljen u našoj zoni odgovornosti".

Navijači AEK-a tvrde da će učiniti sve da se ovakvi ili slični incidenti više ne ponove.

"Iskreno se izvinjavamo svim navijačima našeg tima, koji su se osećali kao i mi. Sramota. Najodlučnije objavljujemo da ćemo preduzeti drastične mere da se ovako nešto više nikada ne ponovi", zaključuje se u saopštenju navijačke grupe "Original 21".

Fudbalski klub AEK se pre dva dana takođe ogradio od transparenta "Kosovo je Albanija".

image