Sport

Loša vest za Srbiju - Mitrović povređen, možda propušta Brazil

Britanski mediji otkrivaju tip povrede koji muči najboljeg strelca reprezentacije Srbije uoči Svetskog prvenstva.
Loša vest za Srbiju - Mitrović povređen, možda propušta BrazilGettyimages.ru © Stringer/Oisin Keniry

Loša vest za reprezentaciju Srbije u najgorem mogućem trenutku- Aleksandar Mitrović je povređen i postoji velika bojazan da bi najbolji strelac "orlova" mogao da propusti prvi meč na Svetskom prvenstvu, protiv Brazila.

Kako saznaje britanski "Atletik", Mitrović ima dve male frakture kostiju stopala. Ova priroda nije ozbiljnije prirode, ali zahteva vreme za oporavak, pa ovaj problem komplikuje pripreme nacionalnog tima.

Mitrović vuče povredu još sa utakmice protiv Švedske u Ligi nacija u septembru, kada je dobio udarac od defanzivca Mančester junajteda Viktora Lindelofa, u međuvremenu je povremeno igrao, a povremeno pauzirao zbog tog problema.

"Atletik" sada otkriva o kakvoj se tačno povredi radi. Jasno je da Mitrović predstojećeg vikenda neće igrati za Fulam u Premijer ligi, kao i da će propustiti prijateljsku utakmicu Srbije protiv Bahreina 18. novembra.

Sada ostaje da se vidi da li će napadač Fulama biti dovoljno spreman za prvi meč na Mundijalu protiv Brazila, ili će se njegov potpuni oporavak očekivati za neki od narednih mečeva, protiv Kameruna i Švajcarske.

image