Piksi ima lošu vest za Srbiju: Vlahović propušta Mađarsku i Crnu Goru, potrebni su mi ratnici

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak uoči ključnih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

"Orlove" u subotu očekuje gostovanje u Mađarskoj u Budimpešti, dok će narednog utorka ugostiti Crnu Goru u Beogradu.

Selektor Dragan Stojković Piksi imao je i loše vesti za nacionalni tim na konferenciji za medije, otkrivši da zbog povrede neće moći da računa na Dušana Vlahovića.

"Što se tiče zdravstvenog biltena, Vlahović je otpao sa spiska i nije u konkurenciji za tim. Ima bolove u donjem delu leđa. Imali smo tu informaciju još prošle nedelje, bio sam u kontaktu sa njim, kao i naš doktor", objavio je selektor i kazao je da je Darko Lazović takođe imao problema sa povredom.

"Razmišljam već mesec dana o ovoj utakmici, sva moja koncentracija je usmerena na taj meč. Da li menja planove ili ne, morate da bude svesni da nijedan selektor ne voli kada su mu igrači povređeni. Tako je bilo u Bugarskoj, kada su trojica bila povređena što je bilo negativno po nas i to morate da prihvatite na kraju. U trenutku kada Vlahović nije igrao za Juventus naravno da sam kao trener bio zabrinut, onda prođe jedna, druga nedelja i shvatio sam da ga nemam. Naravno da nam je žao što nije sa nama, vrhunski napadač, i njegove povrede brinu jer je mlad igrač a ima probleme sa leđima, preponama... Nije normalno, ali moramo da prihvatimo da je to tako", rekao je Stojković.

Selektor Srbije je uveren da će se njegova ekipa plasirati na drugo uzastopno veliko takmičenje.

"Daćemo sve od sebe da iz utakmice u utakmicu budemo što bolji. Nemamo dilemu, ulazimo u završnu fazu i finale kvalifikacija, i ovo je od neverovatne važnosti za nas. Mi odlučujemo o našoj sudbini i ovo je prvi put od kada sam ja selektor da meni ne trebaju fudbaleri, već ratnici. Ne da bi ratovali, već bili mentalno jaki", rekao je selektor Stojković.