Drama u snukeru - najbolji igrači sveta digli bunu, O'Saliven neće da trpi pretnje

Svetska snuker organizacija preti najpoznatijim igračima da se ne pojavljuju na egzibicionim turnirima dok su u kalendaru oni koji se boduju za rang-listu, iako bi na njima zaradili manje novca

Najveće zvezde snukera podigli su bunu protiv krovne organizacije tog sporta "Svetski snuker tur" zbog pretnji da će snositi posledice ako se ne pojave na Otvorenom prvenstvu Severne Irske.

Najpoznatiji igrači snukera - među kojima su Roni O'Saliven, svetski šampion Luka Bresel, kao i Mark Selbi i Džon Selbi - odlučili su da igraju na egzibicijama u Makau i Šangaju, gde mogu da zarade značajno veći novac.

Ovo se ne dopada svetskoj snuker organizaciji, koja je zapretila igračima da moraju da se pojave na rangirnom turniru u Belfastu, a koji se igra od 22. do 29. oktobra.

Igrači, među kojima su još i Ali Karter i Tepčaja Un-Nu, žele da igraju na turnirima gde mogu da zarade više novca, a o svemu se oglasio i najpoznatiji snuker igrač i trenutno prvoplasirani na svetskoj rang listi, Roni O'Saliven.

"Igrači samo žele da zarade novac, to je njihov izbor. Svesni su svoje vrednosti, a oni pokušavaju da nas ograniče. Igračima koji su na egzibiciji u Šangaju, poslata su pisma u kojima im se savetuje da ne nastupaju tamo. Znam da je isto i sa igračima koji idu u Makao, znam da su pretnje njima i veće. Drago mi je da su zauzeli stav. I meni su tako pretili dok nisam uzeo advokata koji je znao kako da im odgovori. Ako žele da igraju glupe igrice, igraćemo ih i mi", jasno je poručio O'Saliven u svojoj podršci kolegama.