Sport

UEFA ipak ne vraća Rusiju na svoja takmičenja - pod pritiskom opozvali odluku

Iako su pre dve sedmice najavili da će kadetske selekcije moći da učestvuju, UEFA je sada odlučila da to ne dozvoli
UEFA ipak ne vraća Rusiju na svoja takmičenja - pod pritiskom opozvali odlukuGetty © Jurij Kodrun / Stringer

Izvršni komitet Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) poništio je odluku da se ruskim omladinskim timovima koji se sastoje od igrača mlađih od 17 godina dozvoli učešće na međunarodnim turnirima, javlja novinar "Skaj njuza" Rob Heris na društvenoj mreži "Iks".

UEFA je rekla da 'ne može biti pronađeno tehničko rešenje da se ruskim timovima dozvoli da igraju', napisao je pomenuti novinar, dobro upućen u zakulisna dešavanja u evropskoj kući fudbala.

"Independent" je ranije objavio da je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin bio pod pritiskom da se vrati na to pitanje na sastanku u Nionu ovog utorka, zbog septembarske odluke da dozvoli nastup ruskim omladinskim selekcijama.

Izvršni komitet UEFA je 26. septembra dozvolio ruskim timovima koji se sastoje od igrača do 17 godina da učestvuju na međunarodnim turnirima. Pretpostavljalo se da će ženske i muške ekipe utakmice igrati bez zastave, himne i ne na teritoriji Rusije.

Suspenzija odraslih ruskih timova ostaće na snazi do okončanja sukoba u Ukrajini. Engleska, Poljska, Švedska, Danska, Letonija, Litvanija i Norveška rekle su da njihove reprezentacije odbijaju da igraju protiv Rusa.

image