Sport

Šok za Partizan - bolan poraz od Spartaka, Zvezda sve dalje

Ekipa Gordana Petrića je u finišu sve karte bacila na postizanje gola za pobedu, ali umesto toga je Luka Bijelović doneo trijumf Subotičanima.
Šok za Partizan - bolan poraz od Spartaka, Zvezda sve dalje© Tanjug/Miloš Milivojević

Novi šok za fudbalere Partizana u Superligi Srbije. Pribojavao se Gordan Petrić finiša jesenjeg dela sezone i velikog broja utakmica u kratkom vremenskom intervalu, a ispostavilo se da je to bilo s razlogom.

Partizan je doživeo poraz u zaostalom meču sedmog kola Superlige Srbije, pošto ih je iznenadila ekipa Spartaka iz Subotice 1:0.

Strelac pobedonosnog gola na meču u Humskoj bio je Luka Bijelović u 86. minutu, koji je iskoristio ofanzivan pristup crno-belih. Petrićeva ekipa je na sve načine pokušavala da dođe do pogotka vrednog tri boda, ali im se na kraju to obilo o glavu.

Nije Partizanu pomoglo ni što su počeli meč sa dvojicom napadača Rikardom Gomešom i Andrijom Pavlovićem, ni kasniji ulazak Kvinsija Meniga i Fusenija Dijabatea nije uspevao da probije tvrdoglavu i dobro organizovanu odbranu gostiju.

Subotičani su uspevali da drže dobar ritam tokom čitavog meča, pre nego što je Bijelović matirao Popovića i naneo Partizanu drugi superligaški poraz ove sezone.

Ovaj poraz Partizana znači da ostaju na sedam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, ali kako sada imaju utakmicu više, šampion Srbije bi mogao da im pobegne na 10 bodova razlike ukoliko ostvare trijumf u svom zaostalom meču. Partizan u poslednjem meču u 2022. godini dočekuje Novi Pazar u nedelju, dok će Spartak istog dana gostovati Voždovcu.

Standings provided by Sofascore

image