Dimitrov srušio Alkaraza u Šangaju – Novak trlja ruke, Karlitos sve dalje od prvog mesta!

Mladi Španac nastavio sa neuspesima u Kini, nije uspeo da se plasira u četvrtfinale i dodatno umanjio šanse da se vrati na prvo mesto

Grigor Dimitrov ostvario je jednu od najvećih pobeda u karijeri i eliminisao Karlosa Alkaraza sa mastersa u Šangaju.

Dimitrov je posle preokreta savladao Karlitosa u četvrtom kolu, rezultatom 5:7, 6:2, 6:4.

Mladi Španac, koji je prijavio sve velike turnire kako bi do kraja sezone smenio Novaka Đokovića na teniskom tronu, doživeo je novi neuspeh i sve je dalje od tog cilja.

Momak iz Mursije je na najvećem kineskom turniru zaradio samo 90 bodova, pa se veoma nezadovoljan vraća u Evropu. Na prethodnom takmičenju u Pekingu je prihodovao 180 bodova, što znači da je dodao ukupno samo 270.

Jasno je da Alkaraz ima veliku sreću što Đoković brani titulu na sledeća dva turnira, inače bi se već sada oprostio od "broja 1".

Bugarin je još jednom potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi i od početka do kraja je bio bolji igrač na terenu. Trebalo je da dobije i prvi deo igre u kojem je imao brejk viška, ali se stegao kada je servirao za set.

Ruku na srce, i drugi igrač sveta je u tim trenucima podigao nivo igre, odigrao nekoliko spektakularnih poena i preokrenuo rezultat. Činilo se da će posle dobijenog prvog seta, Alkaraz slomiti otpor protivnika kao što je to činio mnogo puta do sada.

Desilo se potpuno suprotno – Griša je odmah napravio brejk za 1:0, a zatim još jedan i uveo meč u treći set.

"Momentum" je sada bio na strani Dimitrova, Karlitos se poprilično unervozio i grešio je u serijama. Često je komentarisao i vikao, što za njega nije karakteristično, a trenutno 19. igrač na ATP rang-listi to svojski koristio.

Oduzeo mu je servis u trećem gemu, a potom i rutinski priveo meč kraju, završivši posao za dva sata i 10 minuta igre.

Dimitrovu će u četvrtfinalu protivnik biti Nikolas Jari, koji je u dva seta savladao Lorenca Sonega iz Italije – 7:6 (7:4), 6:2.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.