Otišao u Arabiju s 21 godinom zarad 40.000.000 evra i tvrdi: Nije to zbog novca!

Nakon što je već dogovorio prelazak u Napoli, španski fudbaler se ipak predomislio i preselio na Bliski istok, ali ističe da to nije uradio samo zbog drastično većih primanja

Fudbaler El Ahlija Španac Gabri Veiga izjavio je da je srećan u Saudijskoj Arabiji, ali je dodao da bi voleo da se jednog dana vrati u neki veliki evropski klub, prenosi španski "Sport".

Veiga (21) je u letnjem prelaznom roku stigao iz Selte u El Ahli.

"Nisam došao u Saudijsku Arabiju samo zbog novca. Razumem da svako ima svoje mišljenje, ali bilo je drugih faktora koji su uticali na odluku. Između svih opcija koje sam imao, smatrao sam da mi ova omogućava najbolji razvoj kao mladom fudbaleru i sazrevanje u ligi koja se brzo razvija", rekao je mladi španski fudbaler, koji bi za tri godine trebalo da zaradi 40.000.000 evra.

Veiga je trebalo da iz Selte pređe Napoli gde bi zarađivao 2.500.000 evra po sezoni, ali se predomislio posle ponude El Ahlija. On nije odbacio mogućnost povratka u Evropu.

"Nikada ne znaš kako se ovakva liga može razviti. Možda će mi jednog dana namera biti i osvajanje titula u Evropi, igranje Lige šampiona, nikada se ne zna. Pre dve godine nisam mogao ni da zamislim da ću biti u Saudijskoj Arabiji i sada sam veoma srećan. Smatrao sam da je ovaj korak najsigurniji i najbolji za moj lični razvoj, i sada je moj cilj da svakog dana napredujem", poručio je Veiga.