Sport

Čuveni Amerikanac upozorava Alkaraza: Ne sme da bude opsednut Đokovićem

Pre nekoliko dana mladi Španac dao je zanimljivu izjavu o svom najvećem rivalu, ali su brzo stigle kritike i preporuke od jednog od najuspešnijih tenisera svih vremena
Čuveni Amerikanac upozorava Alkaraza: Ne sme da bude opsednut ĐokovićemGetty © Lintao Zhang

Karlos Alkaraz istakao je tokom mastersa u Šangaju da konstantno misli na Novaka Đokovića i želi da ga sruši sa teniskog trona.

"Novak Đoković mi je u mislima skoro svakog treninga", izjavio je Alkaraz, koji će verovatno morati da sačeka na ostvarenje najvećeg cilja posle neuspeha na turnirima u Kini.

Džimi Konors, jedan od najuspešnijih tenisera svih vremena, upozorio je Karlitosa da ne sme da se koncentriše samo na Đokovića.

"Karlos ne sme da bude opsednut Đokovićem jer ima još dobrih tenisera. Tu su i Janik Siner, Danil Medvedev…", počeo je Konors.

"I pored toga što je savladao Đokovića na Vimbldonu, on očigledno ostaje trn u njegovoj peti."

Čuveni Amerikanac, koji je tokom karijere osvojio čak 109 trofeja, od kojih je osam sa grend slemova, poručio mu je da mora da ostane skroman i zadrži isti pristup za svakog rivala.

"Mora da bude oprezan jer se na taj način priprema samo za jednog protivnika. S druge strane, ispada da misli da ostale uvek može da pobedi, da je za njih dovoljno dobar, ali vidi se da nije tako. I ostali teniseri dobro igraju."

Momak iz Mursije eksplodirao je prošle sezone i ekspresno se probio do samog vrha.

"Dopada mi se njegovo ponašanje. Ne samo kako priča van terena, nego i kako se ponaša na njemu. Teniseri su mnogo plaćeni i zato moraju na terenu da pruže maksimum, a on to i radi. Zato volim da ga gledam. Volim igrače koji će da se isprljaju na terenu i tačno znaju šta je potrebno uraditi da se bude prvi na svetu ili osvoji važna titula. To pomaže i njima, ali i tenisu. Takvo ponašanje podiže interesovanje za tenis", zaključio je Konors.

image