Argentinac u suzama zbog Đokovića: To je prelepo – deo je elite, ali nogama na zemlji

Malo poznati argentinski teniser pre nekoliko dana došao je u žižu javnosti kada je kritikovao Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a pritom pružio podršku pokretu koji je osnovao Novak Đoković

Marko Trunđeliti, Argentinac koji je 2019. godine bio 112. igrač na svetu, kritikovao je trenutni sistem na ATP turu zbog činjenice da slabije rangirani teniseri ne mogu da žive od tog sporta.

On je pre četiri godine izašao u javnost i priznao da mu je nuđen veliki novac ne bi li nameštao mečeve, a sada je pohvalio Đokovića za osnivanje sindikata, odnosno PTPA.

Novak je čuo za taj intervju i preko sparing partnera Čarlija Gomeza, poslao poruku podrške Trunđelitiju, koji je bio oduševljen njegovim potezom.

"Rasplakao sam se, upravo sam izašao sa terena i dobio tu poruku, dotaklo me je. Mislim da je to prelepo, dolazi od nekoga ko je u eliti, zauzet sa toliko stvari, ali sa glavom gde treba. Noge su mu na zemlji i to je pokazao", oduševljen je Argentinac Đokovićem.

Marko je otkrio da je odbio 100.000 dolara za nameštanje mečeva, ali isticanje tako osetljive i bolne teme za tenis, umesto da bude pohvaljen – naišao je na brojne udarce, a malo je bilo onih koji su tada stali na njegovu stranu.

"Očigledno je to donelo posledice za koje nisam znao da dolaze, nisam bio spreman za to, a posebno psihički. Nisam bio spreman na to da reakcije nisu imali ni ATP, ni ITF, ni VTA, ni neko od udruženja, pa čak ni TIU. Za to nisam bio spreman. Ima ljudi koji ništa ne govore. Ne mogu da se nosim sa tim. To je ono što mislim da je ispravno, ne poznajem sistem", istakao je Đoković.