Zvezda pobedila 4:3, ali registrovano 3:0 - Superliga odlučila posle kršenja pravila

Crveno-beli su dobili ubedljiviji trijumf, pošto su Kragujevčani dozvolili da na utakmici nastupi igrač koji nije bio u protokolu

Utakmica 11. kola Superlige Srbije Radnički 1923 - Crvena zvezda, u kojoj je šampion Srbije pobedio rezultatom 4:3, registrovana je u petak službenim rezultatom 3:0 u korist beogradskog kluba, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Razlog za to je administrativna greška koja se omakla klubu iz Kragujevca.

"Na osnovu izveštaja službenih lica, postupajući po službenoj dužnosti, direktor takmičenja Super lige i Prve lige Srbije Aleksandar Pivić doneo je odluku o registraciji odigrane utakmice 11. kola Superlige Srbije između FK Radnički 1923 i FK Crvena zvezda službenim rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist FK Crvena zvezda, zbog nastupa igrača FK Radnički 1923 koji nije upisan u zapisnik pre početka utakmice. Sve potrebne izmene u okviru tabele takmičenja biće izvršene nakon pravosnažnosti ove odluke", stoji u saopštenju Superlige.

Fudbaler Radničkog Miloš Vidović je u pomenutom meču ušao na teren u poluvremenu i na njemu proveo 22 sekunde, iako nije bio u protokolu utakmice, zbog čega je klub iz Kragujevca i kažnjen gubitkom meča službenim rezultatom.