ATP Stokholm: Đere protiv sina Bjerna Borga, igraju još dvojica Srba

Organizatori ATP turnira u Stokholmu objavili su uoči početka turnira rezultate žreba, a u njemu su se našla i trojica srpskih tenisera

Miomir Kecmanović nije dobio lak žreb, Dušan Lajović bi takođe mogao da ima težak posao, dok je najbolje prošao Laslo Đere.

Kecmanović će u prvom kolu igrati protiv domaćeg igrača Karla Friberga, koji je dobio "vajldkard", ali iako će biti veliki favorit u tom meču, njega u drugom kolu čeka prvi nosilac turnira Holger Rune.

Lajović će startovati protiv Italijana Lorenca Muzetija koji igra u promenljivoj formi i teško je predvideti na kom nivou će igrati. Ukoliko slavi, Lajovića u drugoj rundi čeka ili sedmi nosilac Kristofer Jubenks ili neko od kvalifikanata.

I na kraju, Đere će igrati protiv Lea Borga, sina legendarnog Šveđanina Bjerna Borga, koji do sada nije baš napravio zavidnu karijeru. Ako savlada dobitnika specijalne pozivnice, Đere će igrati protiv boljeg iz meča petog nosioca Sebastijana Baeza i Amerikanca Džej-Džeja Volfa.

Osim njih, na turniru će se pojaviti i igrači poput Jiržija Lehečke, Adrijana Manarina, Alehandra Davidoviča Fokine i Danijela Evansa.