Krah Srbije u Budimpešti - Mađari kaznili greške, "orlovi" daleko od prvog mesta

Ekipa Dragana Stojkovića je i drugi put zabeležila poraz protiv mađarske selekcije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Srbije upisala je drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, pošto ih je selekcija Mađarske savladala po drugi put u mesec dana – 2:1 je bilo za domaći tim u Budimpešti.

Ekipa Dragana Stojkovića nije uspela da makar izbori bod na najtežem gostovanju u ovom kvalifikacionom ciklusu, pa su "orlovi" sada daleko od prve pozicije u grupi – tri boda imaju manje od Mađara, uz odigranu utakmicu više.

Srbija je tako ostala na samo jednoj pobedi u poslednja četiri kvalifikaciona meča, pošto su Mađari kaznili greške "orlova". Poveli su domaći preko Barnabaša Varge u 20. minutu kada je Aleksa Terzić slabo reagovao i ostavio previše prostora.

Kada je Srbija izjednačila preko Strahinje Pavlovića nakon kornera Andrije Živkovića u 33. minutu, činilo se da bi to moglo da probudi Piksijev tim da bolje zaigra u nastavku. Ipak, rezultat 1:1 na semaforu jedva da je stajao čitav minut.

Toliko je Mađarima bilo potrebno da povrate prednost i to preko Rolanda Šalaja, koji je u 34. minutu majstorski pogodio nakon smušene reakcije čitave odbrane i previše ostavljenog prostora za udarac sa distance.

U drugom poluvremenu je Stojković pokušao da ispravi svoje greške sa početka i u igru uvede neophodne Dušana Tadića i Filipa Kostića, ali na kraju ni to nije dalo rezultata.

Srbija je dva puta zatresla mrežu u prvih osam minuta nastavka, ali se oba puta ispostavilo da je pogotku prethodila ofsajd pozicija.

Nešto kasnije su Tadić i Pavlović pogodili stativu gola Mađarske u tri sekunde razmaka, ali lopta nikako nije htela gol. Imali su i domaći još šansi da stignu do trećeg pogotka, kada su "orlovi" imali sreće da ne budu kažnjeni, pa se na kraju može reći da partija selekcije Srbije jednostavno nije bila na dovoljno dobrom nivou za bolji konačan ishod.

14. okt 2023 • 22:43

Kraj - pobeda Mađarske 2:1!

Novi poraz Srbije od Mađarske, i ovog puta 2:1. Razočarali su "orlovi" još jednom, iako su imali svojih prilika, nekoliko puta pogađali okvir gola, ali na kraju su greške koštale tim Dragana Stojkovića.

Mađari su praktično na Evropskom prvenstvu, jer imaju čak pet bodova više od trećeplasirane Crne Gore na tri kola do kraja.

93' - Kakva šansa za Milenkovića!

Štoper Srbije je na drugoj stativi šutirao glavom posle centaršuta Tadića sa leve strane, bio je dosta blizu gola, ali Milenkovićev udarac odbija Dibus u korner.

81' - Varga preti Srbiji!

Udarac napadača Mađarske glavom posle centaršuta sa desne strane, ali siguran je Vanja Milinković-Savić.

71' - Dve stative Srbije u jednom napadu!

Neverovatna situacija! Nastala je gužva posle kornera, Tadić je šutirao, pogodio stativu, lopta se odbila odmah do Pavlovića koji sa sedam-osam metara takođe šutira i pogađa tu istu stativu!

Ne da se Srbiji da izjednači u drugom poluvremenu.

68' - Prečka Mađara!

Varga pogađa glavom u kontranapadu Mađarske posle greške Tadića - niko nije presekao napad domaćih, ali završni udarac na kraju pada sa gornje strane prečke gola Vanje Milinković-Savića.

67' - Filip Đuričić ulazi u igru

Treća izmena u reprezentaciji Srbije, a on je na terenu umesto Mijata Gaćinovića.

53' - Poništen još jedan gol Srbije!

Ponovo naši u nedozvoljenoj poziciji. Sergej je uposlio Tadića, ovaj je odigrao povratan pas za Mitrovića koji je spektakularno zakucao loptu u mrežu Mađara.

Ipak, na usporenom snimku se videlo da je Tadić prethodno bio u ofsajdu. Ponovo šteta!

50' - Poništen gol Srbije!

Zatresli su "orlovi" mrežu posle udarca Mitrovića, ali je već ranije tokom akcije bio ofsajd, što je potvrdio i usporeni snimak. Šteta...

Dve izmene Piksija za drugo poluvreme

Počelo je drugo poluvreme, a na teren za Srbiju ulaze Dušan Tadić i Filip Kostić i to umesto Alekse Terzića i Strahinje Erakovića.

Ovako je Srbija primila drugi gol na meču!

Kraj prvog poluvremena - 2:1 za Mađarsku

Vrlo uzbudljivih 45 minuta, mnogo dešavanja, mnogo trčanja i čak tri pogotka. Ipak, Srbija je oba puta kažnjena posle svojih grešaka u odbrani i defanzivnoj tranziciji.

Sa druge strane, u napadu se vidi nedostatak kreativnosti bez Dušana Tadića u timu.

34' - Novi gol za Mađarsku, 2:1!

Spektakularan pogodak Rolanda Šalaja - jedva da je minut Srbija imala izjednačen rezultat!

Prava "bomba" u mreži Vanje Milinković-Savića, sjajan udarac mađarskog reprezentativca koji vraća vođstvo domaćima.

33' - Gol. Srbija izjednačava na 1:1!

Strahinja Pavlović je strelac udarcem glavom posle kornera sa desne strane! Andrija Živković je odlično centrirao u peterac, a štoper "orlova" je tamo bio najviši!

24' - Mitrović šutira glavom

Ponovo Živković centrira sa desne strane, a najviši u skoku je Aleksandar Mitrović. Ipak, njegov udarac glavom ide pravo u naručje golmana Mađarske.

20' - Gol, Mađarska vodi 1:0!

Pretila je Srbija, slabo reagovala u nekoliko napadačkih situacija, a onda jedna kontra Mađara i to je vođstvo domaćih!

Barnabaš Varga je strelac nakon brze tranzicije i naša odbrana je ponovo bila izuzetno ranjiva...

17' - Još jedna odlična šansa za "orlove"!

Išla je Srbija u napad "dva na dva", Živković je vodio loptu i dodao loptu u prostor pored defanzivca Mađarske, ali tamo Aleksandar Mitrović ne stiže do lopte pre golmana Dibusa koji sprečava udarac napadača Srbije!

15' - Najbolja šansa za Srbiju!

Mijat Gaćinović je probio po levoj strani, ušao je u šesnaesterac i sa oko šest-sedam metara iskosa nije imao pravi ugao za šut, dodao je na drugu stativu, ali tamo je kasnio Sergej Milinković-Savić!

Ovo je lako mogao da bude gol za "orlove", ali je nedostajala bolja završnica...

9' - Gudelj sa distance!

Prvi udarac u okvir gola na meču je udarac Nemanje Gudelja sa oko 25 metara, ali nije to bilo previše opasno po Mađare. Siguran je golman domaćeg tima Deneš Dibus.

8' - Pao je Mitrović u šesnaestercu Mađarske!

Centaršut Živkovića sa desne strane, Mitrović je dobio udarac s leđa, odbio ga je jedan od defanzivaca Mađarske i srpski napadač nije mogao do te lopte.

Ipak, nema elemenata za jedanaesterac.

Počela je utakmica!

Krećemo u Budimpešti, Srbija želi da se revanšira za poraz 1:0 u Beogradu!

Još 15 minuta do početka meča!

Ovako trenutno izgleda "Puškaš arena":

Bliži se početak utakmice

RT Balkan je na licu mesta u Budimpešti, a velelepni stadion "Ferenc Puškaš" biće ispunjen do poslednjeg mesta.

Poznat je sastav Srbije - nema Tadića!

Dragan Stojković Piksi je izabrao sledećih 11 igrača, a među njima nema kapitena Dušana Tadića koji je ostao na klupi:

Vanja Milinković-Savić - Milenković, Eraković, Pavlović, Terzić - Gudelj, Lukić, Živković, Sergej Milinković-Savić, Gaćinović - Mitrović.