Sport

"Srbija je u padu još od Mundijala - Crna Gora sama odlučuje o putu na Evropsko prvenstvo"

Nekadašnji jugoslovenski golman Ivica Kralj komentarisao je situaciju u kvalifikacijama za EURO 2024, uoči presudnog okršaja Srbije i Crne Gore
"Srbija je u padu još od Mundijala - Crna Gora sama odlučuje o putu na Evropsko prvenstvo"Getty © Filip Filipovic / Stringer

Srbija i Crna Gora će u utorak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" igrati ključnu utakmicu u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, pošto bi pobednik tog duela mogao da stavi sebe u sjajnu poziciju da se kvalifikuje na turnir, koji se u leto 2024. održava u Nemačkoj.

Posle dva poraza Srbije protiv Mađarske, od kojih je drugi stigao protekle subote u Budimpešti, oglasio se i sportski direktor Partizana Ivica Kralj, nekadašnji čuvar mreže selekcije Jugoslavije.

"Nažalost samo jedna reprezentacija će ići na Evropsko prvenstvo. Što se Srbije tiče, posle kvalifikacija za Mundijal sve je bilo idealno, očekivali smo da će tamo napraviti bolji rezultat. Međutim, od Katara, pa kroz kvalifikacije forma je u padu, zaključno sa ova dva poraza od Mađarske. Situacija se zakomplikovala, ali to je sport", rekao je Kralj u emisiji "Sportsko popodne" TVCG.

"Srbija igra kod kuće i favorit je, ali činjenica je da i Crna Gora sama odlučuje o svom plasmanu. Ubeđen sam da će biti neizvesna utakmica", istakao je Kralj, podsećajući na to da "orlovi" imaju samo dva boda više od "sokola".

Inače, nekadašnji golman Partizana je rođen u Tivtu i kaže da i dalje prati dešavanju u crnogorskom fudbalu.

"Upoznat sam sa kvalitetom crnogorske reprezentacije, sa samom vašom ligom. U Partizanu je uvek bilo i biće crnogorskih igrača. Osećanja su pomešana, ja sam od 14. godine u Beogradu, došao sam iz Tivta. Za mene je ovo pre svega duel prijatelja", poručio je Ivica Kralj.

image