Obradović pred Barselonu: Na tribinama očekujem spektakl, a od igrača maksimum

Trener Partizana, Željko Obradović, raduje se prvom ovosezonskom evroligaškom meču pred domaćom publikom

Partizan će u utorak od 18.30 časova u "Štark areni" dočekati Barselonu u trećem kolu Evrolige.

"Igramo protiv ekipe koja je među glavnim favoritima. U seriji su izvanrednih rezultata i, što je još važnije, igraju vrlo dobro. Imaju izvanredan tim, očekuje nas jedna teška utakmica", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Košarkaši Partizana će prvi put igrati pred svojim navijačima u Evroligi. Crno-beli su u prvom kolu u gostima poraženi od Makabija (81:96), a potom su u Francuskoj pobedili Asvel (88:62).

"Naravno da smo srećni što ćemo konačno igrati pred našim navijačima, očekujemo da to bude kao i prošle godine, kada je u pitanju atmosfera na tribinama. Nije raspored toliko bitan, moraš pre ili kasnije da igraš protiv svih ekipa. Baš zbog poraza od prošle godine bi motivacija trebala biti veća, mada smo dobro igrali te utakmice. Ako želimo da budemo u utakmici, moramo da odigramo maksimalno dobro", dodao je trener Partizana.

Obradović je istakao da je Barselona ekipa koja je popunjena na svim pozicijama.

"Igraju dobro, popunjeni su na svakom mestu, novi igrači su se već uklopili. Trener je čitavu karijeru bio u Barseloni, bio je i kapiten, tako da mu je sve poznato što se tog kluba i sistema tiče. Postoji dosta toga sličnog, pošto su ostali neki isti igrači. Mogu da igraju sa različitim postavama, a ton igri pre svega daju bekovi, počevši od dva plejmejkera, Laprovitola igra odlično, Abrines je u sjajnoj šuterskoj formi, tu su i Kalinić i Para, koji igraju na dve pozicije. Tu je i Brizuela, koji igra petnaestak minuta, ali uzima veliki broj šuteva", naveo je Obradović.

Trener Partizana je na kraju odgovorio i na pitanje da li će u timu da bude Tristan Vukčević.

"Mislim da to uopšte nije bitno. Ja odlučujem šta je najbolje za tim. On trenira, razgovarali smo mnogo puta sa njim, zna šta treba da radi i kako da se ponaša. Očekujem da njegov napredak bude evidentan", zaključio je Obradović.