Sport

Posle blamaže u Engleskoj: "Orlići" pobedili Severnu Irsku

Fudbaleri mlade reprezentacije Srbije pobedili su selekciju Severne Irske rezultatom 2:1 (1:0) u utakmici trećeg kola grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine
Posle blamaže u Engleskoj: "Orlići" pobedili Severnu Irsku© FSS

Precizni za Srbiju bili su Vladimir Lučić u 15. minutu i Miloš Pantović u 82. minutu, dok je jedini gol za domaćina dao Kjaran Mekgakin sa bele tačke u 51. minutu.

"Orlići" su popravili utisak posle istorijskog poraza od Engleske sa 9:1 i pokazali se u boljem svetlu večeras.

Izabranici selektora Dušana Đorđevića dobro su ušli u utakmicu. To im se isplatilo u 15. minutu kada je ofanzivac Vladimir Lučić lepo prošao po desnoj strani, ušao u sredini i levom nogom pogodio "malu mrežu" protivničkog gola.

Neobjašnjiv momenat dogodio se u 51. minutu. Golman Srbije Ilić rutinski je intervenisao i želeo da započne napad naše selekcije, ali je napadač Marko Lazetić potpuno nepotrebno laktom udario protivničkog igrača u svom šesnaestercu i poklonio Severnoj Irskoj penal, koji je u gol pretvorio Sijarin Mekgakin.

Ipak Lazetićev nepromišljeni potez nije koštao pobede Srbiju.

Igrao se 82. minut kada se Miloš Pantović sjajno snašao u šesnaestercu domaćih i postigne gol vredan tri boda.

Naredna dva meča mlada reprezentacija Srbije odigraće kao domaćin, najpre u Bačkoj Topoli protiv Engleske 18. novembra i nakon toga tri dana kasnije protiv Luksemburga.

image