Hanga upozorava Zvezdu: Bitno je da ne izgubimo dve utakmice zaredom

Crveno-beli će u sredu od 20.00 biti na novom evroligaškom ispitu

Košarkaši Crvene zvezde u sredu dočekuju Monako u utakmici trećeg kola Evrolige, a Adam Hanga i Rokas Gedraitis ozneli su očekivanja pred duel sa ekipom koju sa klupe predvodi Saša Obradović.

Zvezda je u prvom kolu savladala Armani, ali je usledio tesan poraz od Žalgirisa na gostovanju u Litvaniji.

"Očekuje nas teška utakmica, igramo protiv kluba koji je bio na Fajnal-foru prošle godine i svi znamo njihove kvalitete, imaju veliki individualni kvalitet, mnogo igrača mogu da igraju jedan na jedan, mnogo igrača može da odluči utakmicu. Ostali su sa praktično istim sastavom kao prošle sezone, nisu počeli sezonu dobro jer imaju 0-2, moraju da pobede. To je lepota evroligaškog takmičenja – da je svaka utakmica bitna. I za nas je važna utakmica, bitno je da ne izgubimo dve utakmice zaredom", rekao je Hanga.

On je govorio i o prvoj napadačkoj opciji Monaku, Majku Džejmsu. Košarkaš Zvezde je istakao da ne postoji recept za odbranu protiv njega.

"Bio mi je saigrač u Baskoniji dve godine, to je tip koji može veoma lako da uđe u ritam, moramo da otežamo njegov posao što je više moguće, ali to je timski rad na kraju. Moraš da uđeš snažno protiv njega, a izuzetno ga je teško zaustaviti."

Sa druge strane, Gedraitis ističe da mu je teško pao poraz od Žalgirisa, ali da je taj meč zaboravljen.

"Posle utakmice sam se osećao loše, pošto smo izgubili. Skoro čitav meč smo kontrolisali igru, imali smo plus devet i na kraju poraz. U tom momentu sam se osećao loše svakako, ali naredni dan smo već razmišljali o utakmici u ABA ligi, tu smo pobedili i sada smo ponovo spremni za Evroligu. Uzbuđeni smo, igramo kod kuće, pa ćemo da vidimo kako će to da izgleda", počeo je Gedraitis.

Litvanac je naročito pohvalio bekove "kneževa".

"Imaju neverovatne bekove, igraju dosta jedan na jedan,kompletan su tim. Moramo da radimo dosta u odbrani, pomažemo jedni drugima i poslušamo Duškov (Ivanović) plan, šta očekuje od nas", rekao je Gedraitis.