Sport

Partizan pao u Areni - Barselona trojkama "zasula" crno-bele i odnela pobedu iz Beograda

Crno-beli su upisali drugi poraz u trećem meču u Evroligi ove sezone
Partizan pao u Areni - Barselona trojkama "zasula" crno-bele i odnela pobedu iz Beograda© M.M./ATAImages

Košarkaši Partizana nisu uspeli da upišu pobedu u prvom meču na domaćem parketu u Evroligi ove sezone, pošto ih je savladala Barselona 83:92 u "Beogradskoj areni".

Crno-beli su tokom gotovo čitavog meča bili u rezultatskom zaostatku i nisu uspeli da se nose sa gostima iz Španije u ključnim trenucima utakmice.

Partizan je dobro otvorio meč i to na krilima Balše Koprivice, koji je brzo stigao do šest poena. Ipak, ubrzo je Barselona učvrstila igru u odbrani, a poboljšala korišćenje prilika u napadu.

Tako je Barsa već u prvoj deonici uspela da stigne do sedam poena prednost, a u nekoliko navrata tokom susreta imali su i celih 10. Nekoliko puta se Partizan vraćao i približavao, ali svaki put bi Barselona uspela da zaustavi napade crno-belih i ponovo se rezultatski "odlepi".

Barselonu su predvodili Nikolas Laprovitola sa 20 poena i Vili Ernandgomez sa 15 poena, a podršku je pružao i Oskar da Silva sa 13. Uz to, Partizan je u drugom poluvremenu dozvolio čak 12 ofanzivnih skokova rivalu, što je ipak bilo previše.

Treba istaći i da je Partizan pogodio samo četiri trojke, spram 13 Barselone, a najefikasniji u crno-belom dresu bio je Džejms Naneli sa 14 poena. Pi-Džej Doužer je dodao 13, Zak Ledej 12, a Aleksa Avramović i Kevin Panter po 11.

  • 17. okt 2023 • 20:35

    20:35

    Kraj - pobeda Barselone 92:83

    Na kraju su crno-beli ostali bez snage i nisu nikako mogli protiv Barselone koja je sve vreme kontrolisala dešavanja na terenu.

  • 20:27

    38' - Kalinić pogađa trojku!

    Jako bitna trojka za Barselonu - taman se Partizan spustio na šest poena zaostatka, Kalinić vraća na devet pogotkom za tri poena - 79:88.

  • 20:18

    35' - Barselona vodi 79:69

    Partizan muku muču sa defanzivnim skokovima i tu je Barselona napravila ključnu razliku do sada - mnogo dodatnih poseda, mnogo lakih poena za goste.

    Ernangomez je nekoliko puta tako uspevao da kazni crno-bele, a sada to uspeva i sa linije za slobodna bacanja.

  • 20:09

    33' - Malo ritma u poslednjoj četvrtini (63:71)

    Samo jedan koš iz igre i to Alekse Avramovića u poslednjoj četvrtini uopšte - osim toga samo poeni sa linije za slobodna bacanja sa obe strane. Malo ritma, a Partizanu "curi" vreme...

  • 19:57

    Kraj treće četvrtine - 60:69

    Džabari Parker se upisao u strelce u poslednjem napadu treće deonice i to trojkom koja je dovela Barselonu na devet poena prednosti.

    Samo za jedan poen je Partizan smanjio zaostatak u odnosu na rezultat sa poluvremena. Čak 17 poena Laprovitole i 13 poena Da Silve - oni crno-belima zadaju najviše muka.

  • 19:39

    24' - Pogađa Ledej (48:52)

    Bolje Partizan ulazi u drugo poluvreme, smanjen je zaostatak na četiri poena, a novi pogodak Ledeja znači da je on na osam poena na večerašnjoj utakmici.

  • 19:16

    Kraj prvog poluvremena - 41:34 za Barselonu

    I ponovo je Laprovitova pogodio za tri poena, na 35 sekundi pre kraja druge četvrtine, a na kraju pogađa trojku i Kalinić, da zaokruži na 10 poena prednosti.

    Najveća prednost Barse u meču i to na kraju poluvremena. Uspeli su crno-beli da otvore drugu deonicu sa 9:2, ali baš su loše odigrali u poslednjih par minuta.

  • 19:12

    18' - Nova trojka Laprovitole (30:38)

    Neverovatno - izgubljena lopta igrača Partizana, još jedna u nizu, i Laprovitola to kažnjava sa distance!

  • 18:59

    13' - Važni poeni Avramovića (25:25)

    Uspeo je Aleksa Avramović sjajnim pogotkom sa distance da podigne čitavu publiku na noge i vrati Partizan na samo dva poena zaostatka za Barselonom.

    Posle toga se Partizan odbranio, Avramović pogodio pod faulom za dva poena za 25:25, a pre njegovog dodatnog slobodnog bacanja, Barselona traži tajm-aut.

  • 18:52

    Kraj prve četvrtine - 16:23

    Nije ovo bila dobar start za Partizan. Posle šest lakih poena Koprivice, Barselona je zaigrala daleko čvršće u odbrani, a crno-beli su čak tri puta olako gubili loptu u napadu.

    Sa druge strane, Barselona je ubacila tri trojke, bila je i serija 15:2 u jednom trenutku, pa je jasno da će Obradovićev tim morati daleko bolje u nastavku.

image