Tadić se skinuo i objasnio: Srbija ima 'onu stvar', a to je nekad najvažnije

"Orlovi" su gotovo obezbedili mesto na završnom turniru po prvi put posle 24 godine, a kapiten tima rekao je da je to posledica karaktera čitave ekipe

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije izjavio je da je njegov tim pokazao zajedništvo i da je zasluženo pobedio Crnu Goru u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Srbija je u Beogradu pobedila Crnu Goru rezultatom 3:1 u meču grupe G kvalifikacija EURO, čime je načinila ogroman i gotovo presudan korak ka plasmanu u Nemačku.

"Ova grupa momaka je pokazala da može i da ima 'onu stvar', a to je nekad najbitnije. Znali smo da smo jači i bolji. Bili smo strpljivi i kao što sam rekao bili smo tim i zasluženo slavili", rekao je Tadić posle meča za TV "Arena sport".

Srbiji je za plasman na prvo Evropsko prvenstvo posle 24 godine dovoljan bod u poslednjem meču kvalifikacija za EP 2024. sa Bugarskom, koji je na programu 19. novembra, ili da Crna Gora prethodno ne pobedi Litvaniju 16. novembra.

"Svaki gol mi je bitan, nebitan je protivnik, svaka utakmica i gol imaju težinu. Presrećan sam. Ništa nije gotovo, slavimo večeras, ali ostajemo mirni. Imali smo veliki pritisak pred ovaj ciklus. Odigrali smo sjajnu utakmicu, dominirali i zasluženo slavili", rekao je za Aleksandar Mitrović, koji je postigao dva gola na meču sa Crnom Gorom.