Sport

Piksi vodi Srbiju na EURO: Blizu smo cilja, pokazali smo fantastičan karakter

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković čestitao je igračima na pobedi protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine i dodao da je ovaj duel bio izuzetno težak na psihološkom planu
Piksi vodi Srbiju na EURO: Blizu smo cilja, pokazali smo fantastičan karakter© Milos Tesic/ATAImages

Srbija je Beogradu pobedila Crnu Goru rezultatom 3:1 u meču grupe G kvalifikacija za EURO, pa je "orlovima" sada dovoljan i bod protiv Bugarske u poslednjem kolu 19. novembra, ili da Crna Gora prethodno ne pobedi Litvaniju 16. novembra.

"Igrači su pokazali fantastičan karakter, potpuno zasluženo smo pobedili. Jedna velika pobeda za Srbiju. Vrlo smo blizu cilja", rekao je Stojković posle meča za TV "Arena sport".

"Vratili smo se praznih džepova iz Budimpešte. Mislim da smo tada nezasluženo izgubili. Nije tragedija da odigrate nerešeno, ali onda ne bismo zavisili od nas. Želeli smo sami da rešavamo svoju sudbinu. Utakmica sa dosta tenzije, na psihološkom planu jako teška. Mnogo me raduje reakcija igrača u drugom poluvremenu, kada su pokazali da zaista žele pobedu i ona se ostvarila", naveo je Stojković.

On je istakao da je bio potpuno miran tokom utakmice sa Crnom Gorom.

"Kao trener sam uradio sve da pripremim ekipu na najbolji mogući način. Bio sam spokojan i miran, znao sam da će igrači odraditi svoj deo posla onako kako treba. Uvek postoji ta doza straha, ali taj strah od negativnog rezultata je samo pokazatelj da poštujete takmičenje u kome se nalazite. Ovo nisu prijateljske utakmice, ovde je u pitanju Evropsko prvenstvo, gde nismo bili 24 godine. Ulog je enormno velik. Iz tog razloga sam uradio sve da pripremim momke, a oni su uradili posao na najbolji mogući način. Želeo bih da se zahvalim navijačima, bila je sjajna atmosfera i oni su zaslužili da odu kući srećni", zaključio je Stojković.

image