Panter vidi Partizan u plej-ofu Evrolige: Za nas je nebo granica

Kapiten crno-belih ističe da njegov tim može da ostvari veliki rezultat u prvoj sezoni u Evroligi posle osam godina.

Kapiten Partizana Kevin Panter izjavio je da košarkaši beogradskog kluba mogu ove sezone da budu među osam najboljih klubova Evrope i plasiraju se u plej-of Evrolige, prenosi specijalizovani košarkaški sajt "Jurohups".

Partizan je u četvrtak uveče u sedmom kolu najjačeg kontinentalnog takmičenja poražen od Olimpijakosa 87:58. Crno-beli su bili oslabljeni na ovom meču neigranjem šestorice košarkaša, pa su posle dobrih 25 minuta ostali u velikom zaostatku za timom iz Pireja.

"Možemo to da iskoristimo kao izgovor, ali nismo igrali dobro. Moram da priznam da je Olimpijakos odigrao odličan meč. Nismo igrali kao što znamo i to se odmah vidi na semaforu", rekao je Panter, koji je ponovio da Partizan može do osam najboljih klubova u Evroligi.

"Definitivno smo plej-of tim. Verujem u saigrače i mislim da je samo nebo granica za nas. Sve je u našim rukama. Možemo da se plasiramo u plej-of", rekao je Panter.

Kapiten Partizana je na sedam mečeva u Evroligi prosečno postizao 17,9 poena po utakmici. On nije želeo da odgovori na pitanje da li igra najbolju košarku u karijeri.

"To je na drugima da procene. Što se mene tiče, ja sam koncentrisan na rad kako bih pomogao ekipi", dodao je košarkaš Partizan.

Panter ističe da se odlično slaže sa trenerom Partizana Željkom Obradovićem.

"Trener i ja imamo odličan odnos. Imamo isti cilj. Obojica želimo da se zabavimo i pobeđujemo. Kod njega me najviše oduševila želja za radom i pristup koji ima. Slično razmišljamo i to je ono što sam prvo primetio kod trenera Obradovića", zaključio je Panter.