Klop upozorio igrače Liverpula: Da mi se javljate posle svakog meča na Mundijalu

Nemački stručnjak će pomno pratiti situaciju u kojoj će biti njegovi igrači tokom Svetskog prvenstva.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop izjavio je da je naredio fudbalerima svog tima, koji budu igrali na Svetskom prvenstvu u Kataru, da moraju da mu se javljaju posle svakog meča, prenose britanski mediji.

Liverpul će u subotu na svom terenu dočekati Sautempton u 16. kolu Premijer lige, a potom sledi pauza zbog Mundijala. Sedmorica igrača Liverpula će nastupati za svoje selekcije na Svetskom prvenstvu u Kataru, a ostatak tima će tokom turnira biti na pripremama u Dubaiju.

"Imamo jasno pravilo kada su utakmice reprezentacija u pitanju. Fudbaleri moraju da mi se jave posle svakog meča. Oni moraju da mi kažu kako se osećaju i da li ih nešto boli. Bićemo u Dubaiju, ako se neko od igrača povredi i bude morao da napusti kamp reprezentacije, može odmah da dođe kod nas", rekao je Klop.

Nastavak sezone u Premijer ligi planiran je za 26. decembar.

"Fudbaleri imaju svoje 'Vocap' grupe, one će goreti kada bude pobeđivala reprezentacija naših igrača. Moramo da budemo u kontaktu sa igračima, to ne može da se promeni. Dubai smo odabrali da budemo blizu ako neko od njih bude morao ranije da ode ili ispadne sa Mundijala", zaključio je Klop.

Svetsko prvenstvo u Kataru igra se od 20. novembra do 18. decembra, a samo nekoliko dana nakon finalne utakmice, igraće se mečevi četvrtog kola Liga kupa Engleske, u kom će Liverpul imati težak okršaj protiv Mančester sitija.