Sport

Zvezda počinje duplo kolo Evrolige - protiv Monaka iskupljenje za Žalgiris

Ekipa Duška Ivanović u sredu uveče ima novi evropski izazov pred sobom
Zvezda počinje duplo kolo Evrolige - protiv Monaka iskupljenje za Žalgiris© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Crvene zvezde igraju u sredu uveče u Beogradu od 20.00 protiv Monaka u trećem kolu Evrolige.

Crvena zvezda je u prva dva kola ostvarila po pobedu i poraz, dok je Monako zabeležio oba neuspeha. Ovo će biti prva od dve utakmice crveno-belih ove sedmice u najjačem evropskom takmičenju.

"Svaka utakmica Evrolige je bitna, naročito ova, nakon poraza u Kaunasu. Biće teško, protiv odlične ekipe koja je prema svim prognozama pre početka važila za favorita da ide na Fajnal-for, koja ima izvanredan kvalitet. Nisu počeli baš dobro, ali zato će biti još opasniji. Moramo da budemo fokusirani i spremni za težak meč i verovatno 40 minuta ujednačene igre. Sigurno će igrati koncentrisano i snažno, pa i mi moramo tako. Košarka je sport gde 40 minuta mora da se igra, ne 35 ili 39. Moramo biti spremni, da igramo sa mnogo strpljenja. Monako igra izuzetno čvrsto u odbrani i kvalitetno u napadu. Ključ će biti naše strpljenje u napadu i odbrani", rekao je trener Crvene zvezde Duško Ivanović uoči meča sa Monakom.

Crveno-beli u ovom duelu očekuju veliku podršku navijača, pošto Monako predvodi nekadašnji igrač i trener Zvezde Saša Obradović, a već u petak će igrati ponovo - u Bolonji će gostovati ekipi Virtusa.

image