Sport

Jovetić: Bio sam ubeđen u nerešen rezultat, ali Mitrović je "izmislio" gol za Srbiju

Kapiten fudbalera Crne Gore Stevan Jovetić izjavio je da je verovao da njegov tim može da izbori makar bod protiv Srbije u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine
Jovetić: Bio sam ubeđen u nerešen rezultat, ali Mitrović je "izmislio" gol za Srbiju© Dusan Milenkovic/ATAImages

"Orlovi" su u utorak uveče savladali "sokole" 3:1 u meču grupe G kvalifikacija za EURO, a Jovetić je naveo da je presudio individualni kvalitet fudbalera Srbije.

"Mislim da smo odigrali dobro prvo poluvreme. Prvi gol Mitrovića je izmišljen, tu se ništa nije moglo. Morali smo bolje u drugom delu, pali smo i fizički i Srbija je to iskoristila", rekao je Jovetić za TV "Arena sport".

On je istakao da Crna Gora nije izgubila sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Srbija ima kvalitet zaista. Izmene su kod njih urodile plodom. Iskreno bio sam ubeđen da ćemo odigrati nerešeno, ali šta je tu je, imaćemo još šansi", dodao je Jovetić.

Reprezentativac Crne Gore i rođeni Beograđanin Adam Marušić je istakao da je dao maksimum u duelu sa Srbijom.

"Na meni je bilo da dam maksimum u svom gradu kao profesionalac. Dali smo svi maksimum, rezultat nije kao što smo očekivali. Moramo da izađemo uzdignute glave, jer smo dali sve od sebe", rekao je Marušić posle meča i dodao da su Sergej Milinković-Savić i Filip Kostić napravili razliku.

"Uspeli smo posle gola da se vratimo, čak smo bili i opasniji na kraju prvog dela. Srbija je u nastavku pokazala da ima veliki kvalitet. Sergej i Kostić su pravili razliku. Svi znaju kakav je Sergej igrač. Kad se izađe na teren mali detalji prave razlike. Tako je bilo večeras, tako je bilo i u Podgorici. Srbija je pobedila na kvalitet. Mi idemo kući uzdignute glave", istakao je Marušić.

image