Sport

Zvezda pala u haotičnoj završnici - novi poraz u Evroligi, Virtus kaznio sve greške

Nisu crveno-beli uspeli da stignu do trijumfa u Italiji u meču u kom su sve vreme bili u zaostatku
Zvezda pala u haotičnoj završnici - novi poraz u Evroligi, Virtus kaznio sve greške© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i treći poraz u Evroligi ove sezone, pošto su na gostovanju u Bolonji izgubili od Virtusa 85:79.

Crveno-beli su po treći put zaredom izgubili u Evroligi i to u još jednoj neizvesnoj završnici, u kojoj su ih greške koštale šanse da ipak naprave veliki preokret.

Virtus je vodio tokom čitavog meča, a ta prednost je rasla i smanjivala se tokom susreta. U jednom trenutku je dostigla i čak 16 poena prednosti, ali su crveno-beli uspeli da u poslednjem minutu meča to svedu na samo tri poena zaostatka.

Ipak, domaći tim je uspeo da kazni slabu organizaciju u napadu igrača Zvezde i da stigne do treće pobede u Evroligi ove sezone.

Nije vredelo ni to što je Šabaz Nejpir ubacio 23 poena, Luka Mitrović pridodao 14, a Adam Hanga brojao do 10. Jednostavno je Virtus pokazao više tokom čitavog susreta, ubacili su čak 12 trojki i to je presudilo.

Najbolji u timu Virtusa bio je Tornike Šengelija sa 19 poena, pratio ga je Marko Belineli sa 15, a Džordan PMiki je pridodao 13. Zvezda u narednom kolu Evrolige gostuje Partizanu u velikom "večitom" derbiju, dok će Virtus gostovati Asvelu.

  • 20. okt 2023 • 22:34

    22:34

    Kraj - poraz Crvene zvezde 85:79

    Haotična završnica u Bolonji i nekoliko grešaka Zvezde kada su se spustili na tri poena zaostatka, kojim su olakšali Virtusu da stignu do treće pobede u Evroligi ove sezone.

    Uskoro opširnije...

  • 22:18

    38' - Zvezda u seriji (75:68)

    To je rezultat na 2:28 do kraja meča nakon što su crveno-belo ubacili nekoliko važnih poena. Hanga, pa Nejpir, pa potom Luka Mitrović pod faulom. Vratili su se crveno-beli na "minus sedam" i sada treba izvršiti maksimalan pritisak na domaće.

  • 22:12

    35' - Ivanović zove tajm-aut (73:59)

    Ponovo veliki zaostatak Zvezde, koja je loše otvorila četvrtu četvrtinu i dopustila Virtusu da se opet dodatno "odlepi". Čak 11:4 za Virtus u ovoj deonici, uz samo jedan koš Zvezde iz igre. Nedovoljno dobro za ovakvog protivnika...

  • 22:00

    Kraj treće četvrtine - 62:55 za Virtus

    Dve trojke Gedraitisa u poslednjih minut i po treće četvrtine su uspeli da vrate Zvezdu "na mapu". Spušten je zaostatak na sedam poena sa onih maksimalnih 15.

    Crveno-beli će imati težak zadatak u poslednjih 10 minuta, ali raduje dobar završetak treće četvrtine serijom 8:0.

  • 21:53

    28' - Raspucao se Virtus (62:47)

    Jeste Nejpir pogodio trojku iz teške pozicije, ali trojke Belinelija i Heketa podižu Virtus na 15 poena prednosti. Dalek bolje domaći šutiraju, čak 11 su ih ubacili večeras uz 52% uspešnosti.

  • 21:48

    25' - Belineli podiže na "plus 14"

    Vođstvo Virtusa 52:38 nakon trojke Belinelija, koji sada ima 11 poena. Zvezda i dalje slabo šutira sa distance, pošto su na 2/18 na šutu za tri poena. Uz to, povreda Nemanje Nedovića sve dodatno otežava i on se neće vraćati na parket večeras.

  • 21:23

    Kraj prvog poluvremena - 42:33

    Uspela je Zvezda na kraju da u drugoj četvrtini bude u egalu, ali i dalje ima zaostatak u odnosu na Virtus. Ostaje 11 poena razlike za Italijane.

    Realno stanje stvari u "Paladoci", dosta slaba igra u napadu Zvezde - Hanga seda poena, Bolomboj i Mitrović po šest, a Davidovac i Nejpir po četiri.

    Samo 1/14 za tri poena...

  • 21:14

    16' - Nedović smanjuje na 38:26

    Posle onih 5:0 Zvezde, Virtus je odmah odgovorio sa svojom serijom 12:0 i dve ubačene trojke preko Lundberga i Šengelije, ali Nedović sa poludistance konačno sve to prekida.

  • 21:02

    12' - Serija Zvezde 5:0

    Pravi odgovor crveno-belih na startu druge deonice. Pogađa prvo Mitrović, a onda Hanga pogađa za tri poena i domaći zovu tajm-aut.

  • 20:54

    Zvezda na "minus 11" posle prve četvrtine

    Loš kraj prve četvrtine za Zvezdu, pošto je Virtus bio u seriji 18:4 koju je predvodio Pajola sa dve ubačene trojke.

    Na kraju je Zvezda uspela da smanji zaostatak na 11 poena razlike, ali moraće daleko bolje u oba smera da igra ekipa Duška Ivanovića.

image