Sport

Mesi pred svoj poslednji Mundijal: Nadam se da će nam Bog pomoći

Legendarni Argentinac Lionel Mesi želi da u poslednjem pokušaju konačno osvoji trofej na Svetskom prvenstvu.
Mesi pred svoj poslednji Mundijal: Nadam se da će nam Bog pomoćiGetty © Stringer/Juan Manuel Serrano Arce

Svetsko prvenstvo u Kataru počinje za osam dana, a jedan od favorita da se umeša u borbu za trofej je i selekcija Argentine.

Njih će i ovog puta predvoditi Lionel Mesi. On će u 36. godini pokušati da osvoji jedini trofej koji mu nedostaje u prebogatoj karijeri - trofej prvaka sveta.

Mesi, koji je vodio Argentinu do drugog mesta na Mundijalu 2014. godine, kaže kako je sasvim miran pred turnir u Kataru.

"Ne osećam pritisak. Trudim se da ga nemam. Razmišljam treba li da nešto učinim ili ne treba, ali uopšteno sam sam miran pred početak takmičenja", kaže Mesi u razgovoru za argentinski "Ole".

Za Mesija će ovo biti peto i poslednje svetsko prvenstvo u karijeri, a prvo je odigrao 2006. u Nemačkoj.

"Tada sam bio veoma mlad. Uživao sam u njemu i želio sam postići veći uspeh. Kada je došlo prvenstvo 2014, shvatio sam da je najvažnije da ekipa bude ujedinjena i tada smo napravili dobar rezultat", kaže Mesi, koji je ne tako davno izjavio da godinu dana nije spavao zbog poraza od Nemačke u finalu tog Mundijala.

Kako kaže kapiten Argentine, najvažnije je početi turnir pobedom.

"Osećam puno sličnosti između ove ekipe i one iz 2014. Mislim da sam naučio kako dobro početi Svetsko prvenstvo i pobediti u prvoj utakmici. To te obeleži za ostatak prvenstva i zbog toga je bitno pobediti Saudijsku Arabiju. Daćemo sve od sebe i boriti se jer nam niko neće ništa pokloniti. Nadam se da će nam i Bog pomoći u Kataru", rekao je Mesi.

Podsetimo, Argentina je u grupi C, a tamo ih očekuju mečevi s Meksikom, Saudijskom Arabijom i Poljskom.

image