Sport

Petrić: Urošević zaslužio poziv na Mundijal, ali Piksijev spisak je realan

Trener Partizana Gordan Petrić pružio je podršku reprezentaciji Srbije uoči Svetskog prvenstva.
Petrić: Urošević zaslužio poziv na Mundijal, ali Piksijev spisak je realan© Tanjug/Vladimir Sporčić

Fudbaleri Partizana u nedelju igraju poslednji meč u 2022. godini protiv Novog Pazara, a osim o toj utakmici i velikom zaostatku za Crvenom zvezdom, trener crno-belih Gordan Petrić komentarisao je i spisak reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo.

Selektor Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak 26 fudbalera u petak, a po prvi put u istoriji, Partizan neće imati nijednog svog igrača na Mundijalu.

Petrić ističe da je ovaj sastav Srbije realan, ali da veruje da je bilo igrača iz redova tima iz Humske koji jesu zaslužili poziv.

"Rekao sam to i prošli put, da je Urošević zaslužio da bude na spisku, ali da je realno da neće biti. Zdjelar je isto zaslužio to zbog igara koje pruža. Postoji grupa igrača. Eraković je takođe zaslužio da bude na spisku. Reprezentacija je ranije pomagala klubovima da bi tako napunili 'si-vi', Čaki je zaslužio, Saša takođe, ali to je odluka selektora i to treba poštovati. Ima grupu igrača koja je to izvukla. Biće vremena i prostora za neke druge igrače da dođu kasnije", rekao je Petrić i pružio podršku Piksiju i "orlovima" u Kataru.

Na prošlom Mundijalu, Partizan je u reprezentaciji Srbije imao predstavnika u vidu Vladimira Stojkovića, 2010. je to bio Radosav Petrović, dok su selekciju Srbije i Crne Gore 2006. crno-bele predstavljali Nenad Đorđević i Albert Nađ. 

image