Sport

Povratak na mesto uspeha: Španci sele Ivanovića u novu evroligašku ekipu

Nije prošla ni noć prekida saradnje sa crveno-belima, a crnogorski stručnjak bi već mogao da dobije novi angažman
Povratak na mesto uspeha: Španci sele Ivanovića u novu evroligašku ekipu© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Duško Ivanović već je na radaru jedne evroligaške ekipe, neposredno po dobijanju otkaza u Crvenoj zvezdi.

Srpski šampion je u subotu uveče objavio da se rastaje sa Ivanovićem, nakon trećeg poraza u Evroligi. Ivanović je dobio otkaz posle neuspeha u Bolonji protiv Virtusa, što je ekipi bila tek sedma utakmica u svim takmičenjima od početka sezone.

Klub sa Malog Kalemegdana najverovatnije će dovesti Janisa Sferopulosa, dok ni Ivanović izgleda neće mnogo čekati da se nađe pored parketa.

Španski mediji prenose da košarkaški klub Baskonija razmišlja o smeni trenera Đoana Penjarohe i da umesto njega na klupi želi baš crnogorskog stručnjaka.

Baskonija, baš kao i Zvezda, u Evroligi ima samo jednu pobedu iz prve četiri utakmice i zbog toga je Penjaroha na izlaznim vratima.

Ne pomaže mu ni dobar start u španskom šampionatu gde ima skor 4-1, pa je pobeda u nedeljnom okršaju sa Unikahom imperativ, ukoliko želi da sačuva posao.

Ivanović je u tri mandata sedeo na klupi tima iz Vitorije – od 2000. do 2005, između 2008. i 2012, kao i od 2019. do novembra 2021. godine, kada je otpušten posle lošeg starta sezone.

Najveći uspesi sa ovim klubom su mu tri titule prvaka Španije i osvojena četiri Kupa kralja.

image