Sport

Jović precizan iz jedinog šuta, Marjanović 2+2 za četiri minuta

Sprski košarkaši Boban Marjanović i Nikola Jović dobili priliku u svojim timovima u NBA ligi i upisali se u strelce.
Jović precizan iz jedinog šuta, Marjanović 2+2 za četiri minutaGetty © Eric Espada / Stringer

Majami je pobedio Šarlot sa 132:115, a mladi srpski košarkaš Nikola Jović na terenu je proveo svega 98 sekundi i postigao tri poena iz jedinog šuta na utakmici.

To je bio prvi meč za Jovića nakon pet mečeva u kojima nije dobijao priliku.

Hit je ostvario šesti trijumf (ima i sedam poraza), a najzaslužniji za to bio je Strus sa 31 poenom, dok je Bem Adebajo dominirao u reketu i kompletirao dabl-dabl sa 24 poena i 15 skokova.

Na drugoj strani, Hornetse je predvodio Teri Rozir sa 22 poena, dva više od Kelija Ubrea.

Šarlot je dva mesta ispod Majamija na tabeli Istoka, trenutno je pretposlednji sa skorom 3-11.

Boban Marjanović je igrao četiri minuta u porazu Hjustona od Nju Orleansa sa 119:106 i imao po dva poena i skoka, uz jednu izgubljenu loptu.

Ni Bobi se nije naigrao u prethodnom periodu, ovo mu je tek drugi put da ulazi u igru u poslednjih osam utakmica, ali je sada stigao i da se upiše u statističke kategorije.

Nju Orleans je vodio veći deo meča, Roketsi su uzvratili sjajnom trećom četvrtinom, ali su u poslednjoj podbacili i upisali novi poraz.

Istakao se Džamajkl Grin sa 33 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Zajon Vilijamson sa 26 poena, četiri više od Lerija Nensa juniora, koji je uhvatio osam lopti.

Hjuston je najgori tim na Zapadu sa samo dva trijumfa iz 13 susreta, dok su "pelikani" na odličnom sedmom mestu. Imaju skor 7-6.

Noć je ponovo obeležio neverovatni Luka Dončić, koji je tripl-dablom razbio Portland i izjednačio se sa našim Nikolom Jokićem.

U noći između subote i nedelje pobede su ostvarili još Vašington vizardsi, Boston seltiksi, Indijana pejsersi i Filadelfija seventisiksersi.

Standings provided by Sofascore

image