Sport

Pešić: Ne bih komentarisao odluku Efesa da ne dozvoli Miciću da igra za reprezentaciju

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, potvrdio je da je Vasilije Micić bio spreman da se pridruži reprezentaciji u mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali da je Efes u poslednjem trenutku zabranio srpskom igraču da se priključi nacionalnom timu.
Pešić: Ne bih komentarisao odluku Efesa da ne dozvoli Miciću da igra za reprezentacijuGetty © Zhong Zhi

Reprezentacija Srbije neće imati Vasilija Micića za meč protiv Turske u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pošto njegov klub Efes nije dozvolio najboljem igraču da se pridruži nacionalnom timu u ovom prozoru kvalifikacija.

"Ne želimo da to stavljamo u prvi plan pred utakmicu, planiramo da se okrenemo stvarima koje možemo da kontrolišmo. Micić je krenuo na put, imao je kartu, ali je odluka takva kakva je. Ali ne bih je komentarisao, nemamo tačne detalje... Obrazloženje je da se priprema za utakmicu protiv Barselone, ali ne bih to komentarisao", rekao je Pešić.

Selektor je potvrdio da će košarkaš Crvene zvezde, Nemanja Nedović, propustiti duel sa Turskom, ali da će u timu biti Marko Gudurić i Vladimir Lučić.

"Bila je dilema zbog ukupnog stanja Nedovića. Po njegovim rečima, stanje se popravlja, ali ne želimo da silujemo, da rizikujemo. Nedović je napredovao, ali nije na nivou da može da da maksimum. Utakmica sa reprezentacijom donosi mnogo emocija, doneli smo takvu odluku i dalje računam na njega u budućnosti. Došli su Gudurić i Lučić, dobri su, trenirali su i posle toga ćemo prema pravilima FIBA da odredimo 12 košarkaša za duel sa Turskom", rekao je selektor Srbije.

Duel Srbije i Turske je na programu u ponedeljak od 20 sati, a igra se u Beogradu.

Letonija je prva na tabeli grupe I kvalifikacija sa šest pobeda i jednim porazom, Srbija i Grčka imaju po četiri trijumfa i tri poraza.

Turska i Belgija imaju skor od po tri pobede i četiri poraza.

image