Katai doneo pobedu Zvezdi u Surdulici

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u gostima Radnik rezultatom 2:1 u utakmici 19. kola Superlige Srbije. Izabranici Miloša Milojevića su polusezonu završili kao lider srpskog fudbalskog prvenstva i sada odlaze na pauzu, koja će trajati do februara.

Oba gola za crveno-bele postigao je Aleksandar Katai, dok je strelac jedinog gola za domaćine bio Miloš Spasić.

Crvena zvezda je napadala od starta meča i prva došla do vođstva. Igrao se 35. minut kada je Kings Kangva sa ivice kaznenog prostora pokušao da šutira, ali je Filip Petrović izblokirao njegov udarac. Lopta mu je zapela za nogu i to je omogućilo Aleksandru Kataiju da se prikrade i matira Vujanca.

Radnik je uspeo da izjednači početkom drugog poluvremena nakon odlične solo akcije Miloša Spasića u 48. minutu. Ofanzivcu je ovo peti gol u sezoni.

Surduličani su najveću šansu u drugom poluvremenu imali u 78. minutu preko Borka Duronjića, koji je šutirao pored gola. Šampion Srbije je do pobede stigao u 93. minutu. Katai je pogodio mrežu domaćeg tima iz slobodnog udarca i doneo je veliku radost svom timu.

Crvena zvezda je prva na tabeli Superlige Srbije sa 53 boda, dok je Radnik poslednji sa osam.

"Crveno-beli" će u 20. kolu, koje je na programu četvrtog februara naredne godine, dočekati Vojvodinu, dok će Radnik igrati sa Kolubarom u Lazarevcu.