Sport

Medvedev pogodio ženu u glavu i "preživeo" - zbog ovoga su Đokovića diskvalifikovali

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beču, pošto je u sredu savladao Bugarina Grigora Dimitrova 2:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:4
Medvedev pogodio ženu u glavu i "preživeo" - zbog ovoga su Đokovića diskvalifikovaliGetty © Hu Chengwei / Stringer

Medvedev je tako savladao još jednog igrača u odličnoj formi, ali je Rus imao i mnogo sreće što još u ranijoj fazi turnira nije bio diskvalifikovan.

Treći teniser sveta, a prvi nosilac turnira u Beču, u sredu je prvo savladao Francuza Artura Fisa. Na društvenim mrežama se pojavio detalj sa tog meča koji je mnogima promakao, a tiče se Rusa.

Medvedev je prilikom jednog servisa Fisa gledao kako se ona odbija o reklamu iza njega, a onda je udario lopticu reketom. Ipak, loptica nije ponovo udarila u reklamu, već u ženu koja je sedela u publici i to posred lica.

Imao je Rus sreće što ovom prilikom nije prošao kao Novak Đoković na Ju-Es openu 2020. godine, kada je slučajno pogodio linijsku sudiju lopticom u predelu vrata. Tada organizatori nisu imali razumevanja i odmah su ga diskvalifikovali.

Medvedev je tako nesmetano nastavio takmičenje i posle nove pobede, protiv Dimitrova, u četvrtfinalu će igrati protiv sunarodnika Karena Hačanova.

image