Sport

Obradović: Ponosan sam na svoj tim, bitna psihološka pobeda za nas

Trener Partizana Željko Obradović, izjavio je nakon pobede u "večitom" derbiju, da je ponosan na svoje igrače i da su crno-beli ostvarili veoma bitan trijumf
Obradović: Ponosan sam na svoj tim, bitna psihološka pobeda za nas© ATA Images

U meču prepunom preokreta, Partizan je uspeo da savlada "večitog" rivala, rezultatom 88:86.

"Izvanredna utakmica, velika pobeda, čestitam svojim igračima i ljudima koji su došli, bila je sjajna atmosfera", rekao je Obradović na konferenciji za medije nakon meča.

Srpski stručnjak istakao je greške, ali i dobre stvari svog tima.

"Mi smo dominarali u prvoj četvrtrtini i skoro celom prvom poluvremenu. Onda smo stali i dešavale su se stvari kao i na prethdnim utakmica, nismo pravili Svaki dan govorim o najbitnijim stvarima, Zvezda se vratila zato što nismo koristili faul kad nismo bili bonusu."

"Krenuli smo da soliramo, oni su vratili, igrali su izvaredno. Pogađali smo u završnici penale, Zvezde nije. Energija sa tribina je bila sjajna, psihološki važna pobeda za nas. Ponosan sam na svoj tim", istakao je Obradović.

Najtrofejniji evropski trener je potom pričao o lepoti utakmice kakva je "večiti" derbi.

"Probali smo da promenimo odbranu i da radimo stvari u odbrani, koje smo postavili pre utakmice. Igrali smo sa četiri mala igrača. Ova utakmica je sva lepota košarke, toliko preokrata, dobre igre".

Partizan ima određenih kadrovskih problema, koje je Obradović istakao.

"Neki igrači su imali problema sa povredama, pričam o Smaiilagiću. Kevin ima problem sa obe noge, sutra ide na snimanje. Hteli su da pomognu timu, želim da se zahvalim na tome. Kada se pogleda statistika, ovo je timska pobeda. Ova je pobeda treba da nam da samopuzdanje. Imali smo prvi put normalne procente šuta, do sad smo šutirali katastrofalno. Večeras smo u tom segmentu bili pametni. Važno je da se odmore, imaju slobodan dani, a potom u subotu će imati relaksirajući trening", rekao je Obradović.

image