Sport

Lilard se predstavio Milvokiju sa 39 poena i trojkom za pobedu

Baksi će ponovo biti jedan od najvećih favorita za titulu u NBA ligi, a novo, kapitalno pojačanje isplatilo se već u prvoj utakmici u novoj sezoni
Lilard se predstavio Milvokiju sa 39 poena i trojkom za pobedu© Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Demijan Lilard, novi član Milvokija, predvodio je svoj tim do pobede na otvaranju sezone u Viskonsinu.

Baksi su na svom parketu u neizvesnoj utakmici savladali Filadelfiju seventisikserse rezultatom 118:117.

Lilard je na parketu proveo nešto više od 37 minuta i za to vreme postigao 39 poena (9/20 iz igre, 4/12 trojke, 17/17 penali), uz osam skokova i četiri asistencije.

Legenda Portlanda je u zvaničnom debiju za novi klub odigrala bez izgubljene lopte, ali i promašila veliki broj šuteva za tri poena.

Ipak, Dejm je pogodio kada je bilo najpotrebnije – na nekih 75 sekundi do kraja postigao je trojku za 116:111, čime je i odlučio pobednika.

U veoma neizvesnoj utakmici domaćin je vodio tokom većeg dela susreta.

Imao je 19 poena viška tokom druge četvrtine, ali je Filadelfija uspela da se vrati i čak i preokrene sredinom poslednje deonice.

Tada je usledila serija Milvokija od 11:0 i novi preokret, a potom i opisana Lilardova trojka kojom je slomljen otpor rivala.

Njemu je najviše pomogao Janis Adetokumbo sa dabl-dabl učinkom (23 poena i 13 skokova), dok je Bruk Lopez dodao 13 poena.

Na drugoj strani, Tajris Maksi je predvodio Filu sa 31 poenom, četiri skoka i osam asistencija, Keli Ubre je pridodao 27 poena, dok je prošlogodišnji MVP regularnog dela sezone Džoel Embid zaustavljen na 24 poena, sedam uhvaćenih lopti i šest uspešnih dodavanja.

image