Riberi se još nije pomirio sa pobedom Ronalda: Trebalo je ja da dobijem Zlatnu loptu

Nekadašnji francuski reprezentativac Frank Riberi izjavio je da je 2013. trebalo da osvoji "Zlatnu loptu", koja se dodeljuje najboljem igraču sveta

Riberi je 2013. sa Bajernom osvojio Ligu šampiona, Bundesligu, Kup Nemačke, evropski Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Međutim, te godine "Zlatna lopta" je pripala Portugalcu Kristijanu Ronaldu, drugi je bio Argentinac Lionel Mesi, a treća pozicija je pripala Riberiju.

"Video sam sebe kao osvajača 'Zlatne lopte'. To je tačno. Čak i danas smatram da sam je zaslužio. Nisam još prešao preko toga. Učinio sam sve da je dobijem. Osvojio sam sve što sam mogao da osvojim sa Bajernom. Ništa više nije moglo da se uradi. Imao sam veoma, veoma, veoma dobru godinu", rekao je Riberi.

Francuz dodaje da mu je bilo zadovoljstvo da igra sa Arjenom Robenom u Bajernu.

"Mislim da smo Roben i ja u nekom trenutku bili bolji od Ronalda i Mesija. Međutim, oni su igrali u 'El klasiku', tako da im je išlo u prilog to što ih je publika više gledala", zaključio je Riberi.

Ceremonija ovogodišnje dodele Zlatne lopte na programu je u ponedeljak i, kako su preneli svetski mediji, osmi put u karijeri osvojiće je Mesi.