Sport

Medvedev se prisetio finala Ju-Es opena sa Đokovićem: Bio sam tvrdoglav

Pre skoro dva meseca Novak Đoković je fantastičnu grend slem sezonu kompletirao titulom u Njujorku
Medvedev se prisetio finala Ju-Es opena sa Đokovićem: Bio sam tvrdoglavGetty © Sarah Stier

Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je da je bio veoma tvrdoglav u finalu Ju-Es opena protiv Đokovića, zbog čega je doživeo poraz.

Đoković je trijumfovao nad Medvedevom u tri seta (6:3, 7:6 (7:5), 6:3) i četvrti put osvojio turnir u "velikoj jabuci", a ukupno 24. grend slem trofej u karijeri.

Tokom turnira u Beču, na kojem Medvedev brani titulu, upitan je i da li bi sada nešto promenio da može ponovo da igra protiv Novaka na Ju-Es openu.

"Možda bih uzeo set, ali ne znam za meč", odgovorio je Medvedev.

"Što se tiče pozicije, kako da odgovorim Novaku u budućnosti, onda da. To su teniske stvari. Posebno protiv dobrog igrača na servisu – ako ide na spoljnu stranu, na moj forhend, možda će osvojiti tri od četiri ili četiri od pet poena", kaže Medvedev.

Momak iz Moskve je priznao da je bio tvrdoglav i da ga je to koštalo boljeg rezultata.

"Imate momente, 30:30 ili 30:40, u kojima bi on bio pod pritiskom, da sam uspeo da odgovorim. Ne treba vam brejk svaki put, potreban vam je povratak u pravi čas. Nisam bio u stanju da mu odgovorim kako sam želeo, ali sam tokom meča verovao da mogu. Posle meča sam pomislio da sam bio previše tvrdoglav. Trebalo je nešto da promenim. Ali da sam promenio, nisam siguran da bih ga dobio. Veoma je komplikovano", zaključio je Medvedev.

Danil je u Beču savladao Grigora Dimitrova i sada će igrati protiv sunarodnika Karena Hačanova.

image