Sport

Danilović za španske medije: Očekujemo Jokića na Igrama u Parizu, imamo sjajnu priliku

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, u intervjuu za španski "Relevo", izjavio je da očekuje da će Nikola Jokić nastupati za "orlove" na Olimpijskim igrama
Danilović za španske medije: Očekujemo Jokića na Igrama u Parizu, imamo sjajnu prilikuGetty © Jurij Kodrun

Danilović je intervju počeo pričom o velikom uspehu Srbije na nedavnom Svetskom prvenstvu u Manili.

"Ne samo zato što smo osvojili srebro i to sa timom bez igrača poput Micića, Jokića ili Kalinića, već i zbog generacije talenata iz mlađih kategorija koje isplivavaju na površinu i čine nas optimističnim. Zbog igrača kao što je Topić, koji imaju veliki potencijal", rekao je Danilović za španski "Relevo".

Srbija je osvojila srebrnu medalju, te je tako obezbedila učešće na Olimpijskim igrama, koje se naredne godine održavaju u Parizu.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je da očekuje da će u sastavu Srbije biti Nikola Jokić, a istog mišljenja je i Predrag Danilović.

"Da, očekujemo ga kao i sve ostale. Mislim da imamo sjajnu priliku", rekao je predsednik KSS-a.

Danilović je tokom karijere igrao kako u Evropi, tako i u NBA ligi.

U Americi je nastupao za Majami Hit i Dalas Maverikse, a za najteže rivale je izdvojio Majkl Džordana u Americi i Ismu Santosa u Evropi, koji je sjajan defanzivac.

Govorio je i o trenerima sa kojima je sarađivao.

"Duško Vujošević mi je odgovarao dosta, ali sam igrao i za najbolje: Željka Obradovića, Etorea Mesinu, Peta Rajlija. Pomogli su mi dosta da se formiram kao ličnost", dodaje nekadašnji srpski košarkaš.

image