Neverovatna utakmica Nikole Jokića – kako da budeš najbolji sa samo osam poena

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić u noći između nedelje i ponedeljka uspeo je nešto što je malo kome pošlo za rukom – bio je jedan od najboljih igrača na terenu, a zabeležio je jednocifren košgeterski učinak.

Jokić je drugi put ove sezone završio utakmicu sa manje od 10 poena, imao ih je "samo" osam, ali je i pored toga dominirao u Čikagu, u trijumfu Denvera nad Bulsima rezultatom 126:103.

Razlog nešto slabijeg učinka u poenima nije bila ni mala minutaža (odigrao je više od 27 minuta), niti lične greške, pošto ih nije napravio nijednu, već je samo igrao koliko je bilo dovoljno da razigra saigrače i obezbedi trijumf "grumenju".

Nikola je u ranoj fazi meča napadao koš rivala i upisao se u listu strelaca, da bi onda krenuo da razigrava saigrače.

Do petnaestominutne pauze je već upisao 12 asistencija, čime je izjednačio lični rekord po pitanju uspešnih dodavanja u jednom poluvremenu.

Nagetsi su već tada imali +15 i bilo je jasno da u nastavku meča treba samo da održavaju stečeni višak, što su rutinski učinili.

Momak iz Sombora je završio sa osam poena (4/4 iz igre), šest skokova, 14 asistencija, tri ukradene i dve izgubljene lopte.

U statističkoj kategoriji +/-, koja meri zbirno koliko je tim u plusu ili minusu kada je određeni igrač na parketu, Jokić je bio ubedljivo prvi sa čak 29.

Napad je prepustio Majklu Porteru junioru koji je bio najefikasniji sa 31 poenom (11/16 iz igre, 6/9 trojke), odnosno Džamalu Mareju, koji je duel završio sa 23 poena.

"Upravo ste izgubili od kikiriki putera i želea", objavio je Denver na Tviteru, podsećajući na izjavu trenera Majka Melouna koji je rekao da su Jokić i Marej toliko dobra kombinacija.

Na drugoj strani, Zek Lavin je predvodio "bikove" sa 21 poenom, Demar Derozan je dodao 16, jedan više od Patrika Vilijamsa.

Ekipa iz Kolorada oporavila se od poraza u prethodnoj rundi od Bostona i sada je sa skorom 9-4 pri samom vrhu Zapadne konferencije.

Čikago je tek 12. tim Istoka sa šest trijumfa i osam neuspeha.