Sport

"Očekivano iznenađenje" u Torinu, Fric na startu srušio Nadala

Američki teniser pobrinuo se za još jedno iznenađenje prvog dana Završnog turnira u Torinu.
"Očekivano iznenađenje" u Torinu, Fric na startu srušio NadalaGetty © Valerio Pennicino / Stringer

Tejlor Fric pobedio je Rafaela Nadala u drugom meču prvog kola zelene grupe na Završnom turniru i napravio iznenađenje koje i nije toliko veliko, rezultatom 7:6 (7:3), 6:1.

Momak koji je ušao među osam najboljih odustajanjem prvog tenisera sveta Karlosa Alkaraza, odlično je započeo turnir i drugi put u poslednja tri meča pobedio "bika sa Majorke".

To je učinio i u finalu Indijan Velsa, kada je došao do najvećeg pehara u karijeri, a malo mu je nedostajalo da skine skalp Špancu i na Vimbldonu, ali je ipak poražen posle velike borbe u pet setova.

Nadal, koji je u Torino stigao bez prevelikih očekivanja, držao se samo u prvom setu, ali kada ga je izgubio, njegova igra se potpuno raspala. Fric je protutnjao kroz drugi i završio posao za 100 minuta igre.

U prvom meču zelene grupe Norvežanin Kasper Rud, takođe je iznenadio i nadigrao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 7:6 (7:4), 6:4.

U drugom kolu u utorak sastaće se Fric – Rud, odnosno Ože-Alijasim – Nadal.

U crvenoj grupi nalaze se Srbin Novak Đoković, Grk Stefanos Cicipas i Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

Mečevi prvog kola u ovoj grupi biće odigrani u ponedeljak, a sastaće se Medvedev – Rubljov (14) i Đoković – Cicipas (21).

Turnir u Torinu igra se za nagradni fond od 14.750.000 dolara.

image