Sport

Embid pružio jednu od najboljih partija u istoriji NBA lige

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid odigrao je jednu od najboljih individualnih partija u istoriji NBA lige.
Embid pružio jednu od najboljih partija u istoriji NBA lige© Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Embid je predvodio Seventisikserse do trijumfa nad Jutom rezultatom 105:98 u utakmici u kojoj zabeležio statistiku koja nikada do sada nije viđena.

Kamerunac je postigao više od polovine poena svog tima i praktično sam pobedio sjajne "džezere", koji su u samom vrhu Zapadne konferencije.

On je na parketu proveo skoro 37 minuta i za to vreme postigao 59 poena (19/28 iz igre, 20/24 slobodna bacanja) uz 11 skokova, osam asistencija i sedam blokada. Niko u istoriji NBA lige nije zabeležio takvu statistiku.

Embid je često proglašavan za najvećeg rivala našeg Nikole Jokića i pokušavao je sa njim da se nadmeće za MVP trofeje. Redovno je isticao da te nagrade zaslužuje više od srpskog centra, što je bilo daleko od istine, ali je u noći između nedelje i ponedeljka učinio nešto na šta može da se ponosi.

I Jokić ima razloga za zadovoljstvo nakon noćašnje partije u kojoj je uspeo da bude najbolji igrač na parketu sa samo osam ubačenih poena.

Pomoć saigrača mu nije bila neophodna, pa je jedini dvocifreni kod Filadelfije bio još Tajris Maksi sa 18 poena.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Malik Bizli sa 18 poena, tri više od Kolina Sekstona i Laurija Markanena, koji je imao i 10 skokova.

Fila je zabeležila sedmi trijumf i ima isto toliko poraza, pa zauzima sedmu poziciju na tabeli Istočne konferencije.

Juta je trenutno četvrta na Zapadu sa 10 pobeda i pet neuspeha.

U noći između nedelje i ponedeljka trijumfe su ostvarili još Minesota timbervulvsi, Vašington vizardsi, Sakramento kingsi i Los Anđeles lejkersi.

Standings provided by Sofascore

image