Sport

Bogdan: Ako budem zdrav, igraću za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu

Košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović izjavio je da će igrati za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine, ukoliko ga zdravlje posluži
Bogdan: Ako budem zdrav, igraću za Srbiju na Olimpijskim igrama u ParizuGetty © Yong Teck Lim /

Bogdanović je u septembru ove godine sa selekcijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili.

"Orlovi" su tako izborili plasman na Olimpijske igre, koje se naredne godine odvijaju u Parizu.

"Bilo je lepo, tek će to kroz vreme dobiti na značaju. Lepo leto iza mene, dobra žrtva, imali smo taj peh sa Borišom Simanićem. Ostao je živ, to je najvažnije, nije bilo nekih većih povreda ostalih igrača. Vratili smo se zdravi i to je ono što je najbitnije. Mislim da je bila dobra hemija, dobro druženje", rekao je Bogdanović za "RTS".

Bogdanović je rekao da su se igrači koji nisu bili sa reprezentacijom na SP redovno javljali i pratili utakmice nacionalnog tima. On je najavio da će igrati za Srbiju na OI u Parizu, ako bude zdrav.

"Iskreno nismo još pričali. Malo smo pričali o tome sa Takijem (direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać) i Karijem (selektor Svetislav Pešić), ovako preko poruka. Možda sa nekim saigračima, čisto ono da vidimo gde smo, šta smo, da se čujemo, dopisivanje neko i to je to. Ništa sad, daleko je to", istakao je Bogdanović.

Bogdanovićeva Atlanta je pobedila Milvoki 127:110 u meču NBA lige, a srpski košarkaš je na ovom meču postigao 17 poena i imao je šest asistencija.

"To je NBA, idemo sad kući, letimo kući, daj Bože da stignemo pre 12, da legnem pre jedan i da sutra budem koliko toliko odmoran za tu utakmicu", naveo je Bogdanović.

Srpski košarkaš je istakao da je Atlanti potrebno vreme za prilagođavanje u novoj sezoni.

"Plan je da se prvo uđe u plej-of, a onda ćemo videti. Ovo je tek početak sezone, odigrali smo prve utakmice, za sad sve ide kako treba. Hvala navijačima na podršci, hvala i ovima što se bude i ovima što dolaze da nas bodre na raznim utakmicama", zaključio je je Bogdanović.

image