Sport

"Ruski derbi", pa borba Đokovića i Cicipasa u Torinu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković započinje nastup na Završnom turniru u Torinu.
"Ruski derbi", pa borba Đokovića i Cicipasa u TorinuGetty © Julian Finney

Đoković će se od 21.00 u hali "Pala alpitur" sastati sa Stefanosom Cicipasom iz Grčke u duelu crvene grupe, što će biti njihov 12. međusobni okršaj.

Mnogo uspešniji je naš as koji je do sada ostvario devet pobeda, uz samo dva poraza. U seriji je od čak osam trijumfa nad Stefanosom, poslednju je ostvario u polufinalu mastersa u Parizu.

"Igrali smo u finalu u Astani, u polufinalu u Parizu. Posebno je meč u Bersiju bio neizvestan. Znam da me čeka težak okršaj. Znao sam da ću na startu igrati ili sa Nadalom ili sa Cicipasom, još pre žreba, to mi je prvi put  da igram, posle mnogo godina, sa prvim ili drugim nosiocem titule već na startu", rekao je Đoković.

Svetski "broj 7" će 15. put učestvovati na Završnom turniru i do sada je osvojio pet titula. Po tom arametru je na deobi druge pozicije sa Ivanom Lendlom i Pitom Samprasom. Jedini bolji od njega je penzionisani Rodžer Federer sa šest trofeja.

Međutim, već neko vreme nije imao sreće na ovom turniru. Poslednji put je kao pobednik izašao 2015. godine zbog čega će sigurno jarko želeti da ponovo podigne ovaj važan pehar.

"Bio bi savršeni kraj sezone da osvojim turnir u Torinu. Međutim, dug je put do toga. Duga je nedelja, pošto moram makar po jednom da igram sa najboljim igračima sveta. Imam iskustva igranja na ovom turniru i nadam se da će mi to pomoći da ostvarim dobar rezultat", istakao je Novak.

Od 14.00 na programu će biti "ruski derbi" između Danila Medvedeva i Andreja Rubljova. 

Turnir u Torinu igra se za nagradni fond od 14.750.000 dolara.

image