Sport

Obradović: Nisam im ja tatica i mamica, ali ću reći igračima da prestanu da se kockaju

Trener Partizana Željko Obradović rekao je posle nove pobede nad Crvenom zvezdom da nije lako dobiti dva "večita derbija" u kratkom periodu
Obradović: Nisam im ja tatica i mamica, ali ću reći igračima da prestanu da se kockaju© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu 98:87 u utakmici 5. kola ABA lige, što je njihov drugi trijumf nad "večitim" rivalom u razmaku od samo pet dana.

"Fantastična atmosfera, hvala navijačima na velikoj pomoći. Nije lako dobiti dva večita derbija u kratkom vremenskom periodu", priznao je Obradović.

"Uspeli smo u tome, iako imamo problema sa povređenim igračima. Slede dva teška gostovanja, Baskonija, pa Split."

Trofejni stručnjak pokušao je da analizira dešavanja na utakmici u kojoj je viđeno mnogo preokreta.

"Loše smo počeli, ali uspeli smo da se podignemo u oba smera, stekli smo lepu prednost, zatim smo odustali od sistema i plana, okrenuli smo se individualnim rešenjima, a to nije dobro. Zvezda je uspela da se vrati i zapreti, ali smo uspeli da odbijemo nalet rivala."

Nije se složio sa konstatacijom novinara da se Partizan posle plus 19 kockao sa pobedom.

"Zašto se kockamo kada imamo veliku prednost? Odmah ću reći igračima da prestanu sa tim. Da li smo u obavezi da bude 20 razlike? Mogu samo da kažem da su moji igrači imali mnogo grešaka, i moje je da ih prozivam zbog toga."

"Prozivam ih jer ih mnogo volim, ali ja nisam tatica i mamica i da im kažem bravo za sve što urade. Niko se nije kockao, već su grešili. Početkom treće četvrtine smo pogodili četiri vezane trojke, ali ne možeš da očekuješ da će svaki šut da se pogodi. Krenu promašaji i oni te kazne brzim trčanjem. Ovo je stvar koncentracije, neka se i promaši, samo da se prati plan igre."

Popularni "Žoc" je naveo da je protivnik veoma kvalitetan.

"Igramo protiv jakih ekipa, kako u Evroligi, tako i u ABA ligi. Slažem se da imamo dobrih i loših stvari, ali greške su sastavni deo sporta… S druge strane, igrali smo protiv izuzetno jake Zvezde. Pogodili smo tri trojke na startu trećeg kvartala, ali je bilo logično da usledi reakcija njihovih sjajnih igrača. Teodosić nije dobar igrač? Nejpir takođe? I Zvezda ima veliki kvalitet", zaključio je Obradović.

I Partizan i Zvezda sada u ABA ligi imaju skor 4-1.

Crno-bele u petak u Evroligi očekuje meč protiv Baskonije, dok će crveno-beli dan ranije ugostiti Bajern iz Minhena.

image