Sport

"Mitrović na štakama? Možda budemo prvi u svetu sa igračem bez jedne noge"

Najveći problem pred put na Svetsko prvenstvo u Katar selektoru Draganu Stojkoviću predstavlja zdravstveno stanje naših najboljih napadača.
"Mitrović na štakama? Možda budemo prvi u svetu sa igračem bez jedne noge"© Srdjan Stevanovic / Stringer

Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović imaju povrede zbog kojih nisu u stanju da treniraju desetak dana pre prve utakmice sa Brazilu.

Piksi je na konferenciji za medije izrazio nadu da će oni biti spremni već za prvu utakmicu, ali da će sigurno putovati i da veruje u njih jer zna od čega su satkani.

"Nijedan trener ne voli kad mu igrači odsustvuju zbog povrede. Oni su duži period van tima, ono što je dobro je da čvrsto verujem da će oni biti spremni i radi se na tome. Ima jedna pesma od Aleksandre Prijović, nije kome je rečeno, već kome je suđeno", rekao je Piksi.

"Nadam se da će biti sve u redu, a i ako ne bude, naći će se rešenje, zato sam ja ovde. Bože moj, sasvim spokojno i spremno odlazimo u Katar, da pokažemo da Srbija ima kvalitet i da može da odigra kako želi."

On je dodao da veruje da će napadači biti spremni jer su psihički i karakterno izuzetno jaki.

"Družiću se u narednim danima više sa doktorima, nego sa igračima. Igrače još nisam video, nadam se da su obavešteni da je danas okupljanje i da će doći. Imali su do sinoć utakmice, ima sitnih problema, ali ima vremena do prve utakmice."

"Mitrogol" i "Dušan silni" će sigurno propustiti prijateljsku sa Bahreinom u petak uveče.

"Utakmica sa Bahreinom je potpuno nebitna, pričam za utakmice grupne faze. Srbija će izlaziti na teren u najjačem mogućem sastavu, a videćemo koji će to biti. Mentalitet naših igrača, pogotovo Mitrovića i Vlahovića, kaže da će dati sve od sebe da budu na raspolaganju."

Napadač Fulama primećen je na štakama i poznato je da ima dve minimalne frakture u stopalu.

"Informacije koje imam je ono što sam već rekao je da se nadam da će biti sve u redu. Da je Vlahović u trenažnom procesu. Pretpostavljam da je u dogovoru sa klubom odlučio da ne rizikuje. Kada je Mitrović u pitanju, čuo sam da je na štakama – ja ga nisam video. Njega i za glavu da skratimo, on će ići na Mundijal. Mi do noćas imamo prilike da menjamo, ali sumnjam da će do toga doći. Ali kažem, Mitrović će i bez noge ići", lepo je selektor opisao svog centarfora.

"On je svojim ponašanjem, igrama, mentalitetom, pa i povredama koje je imao, sećate se udarca koji je dobio u Beogradu. Mnogi ne bi igrali, ali on jeste. S obzirom na to koliki je značaj takmičenja koje je pred nama, njihov psihološki sklop, pretpostavljam da postoji strah od toga da se ne desi nešto i da ne idu na Mundijal. Možda i budemo prvi u svetu koji će igrati sa igračem bez jedne noge, što da ne", zaključio je Stojković izlaganje o povređenim igračima.

image