Teniserke razočarane uslovima u Kankunu: Muka nam je od svega, ovo je neprihvatljivo

Arina Sabalenka i Marketa Vondroušova kritikovale organizatore Završnog turnira u Kankunu

Češka teniserka, Marketa Vondroušova, osula je paljbu po organizatorima turnira zbog loših terena u meksičkom Kankunu.

"Teren očigledno nije spreman za turnir na ovakvom nivou. Međutim, čini mi se da VTA i organizatori ne brinu previše o terenima na kojima moramo da igramo. Toliko sam se trudila cele godine da bih bila što bolja. Učinila sam sve što je u mojoj moći da obezbedim nastup na ovom turniru. I kada sam prvi put u karijeri uspela u tome doživela sam negativan šok. Razočarana sam, već mi je sada muka od svega", izjavila je Vondroušova, koja je ove godine osvojila Vimbldon.

Češka teniserka je u prvom kolu turnira u Kankunu poražena od Poljakinje Ige Švjontek 2:0, po setovima 7:6 (7:3), 6:0.

Ona nije prva koja je digla glas u Meksiku, pošto je to učinila beloruska teniserka Arina Sabalenka.

Beloruskinja je, nakon pobede nad Grkinjom Marijom Sakari (6:0, 6:1), izjavila da oseća nepoštovanje od strane čelnika VTA zbog loše organizacije turnira.

"Iskreno, na ovom terenu se često ne osećam sigurno dok se krećem, odskok lopte uopšte nije ravnomeran. Sve do subote nismo dobili priliku za trening na ovom terenu. Kad je toliko toga u igri i kad su ulozi ovako veliki, to je za mene neprihvatljivo", objasnila je beloruska teniserka.

Dodala je da je srećna što je uspela da ostane fokusirana i igra dobro.

"Ali, moram da kažem da me je VTA jako razočarao, kao i dosadašnje iskustvo na turniru. Kao što sam rekla i na konferenciji za medije, kao igračica se osećam nepoštovano od strane VTA. Mislim da se većina nas tako oseća", napisala je Sabalenka na svom Instagram profilu i istakla da "ovo nije nivo organizacije koji se očekuje na finalnom turniru".