Dupli program za Đokovića u Parizu i obaranje novog Nadalovog rekorda

Najbolji teniser svih vremena igraće u sredu dva meča u "Bersiju"

Novak Đoković započinje nastup u singlu na mastersu u Parizu, duelom sa Tomasom Ečeverijem iz Argentine.

Đoković bi pohod na novu titulu u "gradu svetlosti" neće početi pre 14 časova na Centralnom terenu, pošto će igrati posle duela Grigor Dimitrov – Danil Medvedev, odnosno Stefanos Cicipas – Feliks Ože-Alijasim.

Biće to prvi Novakov duel u singlu nakon mesec i po dana i pauze koju je uzeo nakon osvajanja Ju-Es opena i nastupa u Dejvis kupu.

Već se zna i sa kim će se ukrstiti pobednik, to je Holanđanin Talon Grikspor, koji je eliminisao Alehandra Davidoviča Fokinu.

Biće mu to 1289. meč na ATP nivou u profesionalnoj karijeri, čime će se izjednačiti sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom na četvrtom mestu večne rang-liste. Ispred njega su sada samo Ivan Lendl sa 1.310, Rodžer Federer sa 1.526 i Džimi Konors, koji je odigrao 1.557 mečeva.

Njegov nastup privlači još veću pažnju s obzirom na to da je Karlos Alkaraz doživeo šokantnu eliminaciju, koja je Đokovića približila "magičnom" broju od 400 nedelja na vrhu ATP liste.

Svetski "broj 1" nastupiće i u dublu, pošto je u utorak, u paru sa Miomirom Kecmanovićem, dobro startovao u Parizu.

Njihovi protivnici će biti treći nosioci Metju Ebden iz Australije i Indijac Rohan Bopana.

"U poslednje tri nedelje sam mnogo trenirao, mnogo je bilo fizičkog dela rada kako bih se obezbedio da budem spreman za kraj sezone", počeo je Đoković.

"Ali taj rad u poslednjih mesec dana imao je za cilj da me načini preciznijim, pouzdanijim, jer nisam imao mnogo vremena da se spreman za kraj godine. Zadovoljan sam ovim nedeljama i kako sam proveo slobodne dane. Ali tenis, nedostaje mi tenis, takmičenje. Posebno ovde u Parizu. Osećam da imam podršku i mislim da mogu da uradim dobar posao ovde."

Na terenu će se naći i Dušan Lajović, koji se sastaju sa Aleksom de Minorom.

Masters u Parizu se igra za nagradni fond od 5.779.335 evra.