Sport

Alkaraz odustao od prvog mesta: Šanse su mi nula

Karlos Alkaraz priznao je posle novog neuspeha i poraza od Romana Safijulina na mastersu u Parizu da više nema nikakve šanse da se vrati na prvo mesto
Alkaraz odustao od prvog mesta: Šanse su mi nulaGetty © Dean Mouhtaropoulos

Španski teniser doživeo je šokantnu eliminaciju na startu takmičenja u "gradu svetlosti", čime se nastavilo njegovo posrtanje u finišu sezone.

Safijulin je razbio Karlitosa 6:3, 6:4 i učinio veliku uslugu Novaku Đokoviću, koji sada samo teorijski može da ostane bez svetskog trona.

Alkaraz ima matematičku šansu, malo je scenarija po kojima bi mogao da bude prvi na kraju godine, ali se on već predao.

"Posle ovog poraza nemam više opcija, sve opcije koje sam imao da završim kao 'broj 1' na kraju godine su nestale. Više ni ne mislimo o tome, šanse su mi nula", rekao je Alkaraz.

Priznao je da nije pružio dobru partiju protiv raspoloženog Rusa.

"Nisam se osećao dobro na terenu. Treba da poboljšam mnogo stvari. Nisam se dobro kretao, iako je kvalitet udaraca bio dobar. Mislim da sam imao dobru selekciju udaraca, ali u kretanju moram da se popravim."

Takođe, svestan je da još nije naučio kako da uštedi energiju za kraj izuzetno iscrpljujuće sezone.

"Ovaj turnir donosi mnogo iznenađenja, jer je kraj sezone i igrači su umorni. Ali u mom slučaju, iskreno, ne znam. Moram da prokljuvim to i potrudiću se da sledeće godine budem bolji u ovom delu sezone", smatra drugi teniser sveta.

Njega sada očekuje nastup na Završnom turniru u Torinu, na kojem ima kakvu-takvu nadu, a koji je na programu od 13. do 19. novembra.

"Imam vremena pre Završnog turnira, mnogo dana da treniram i dođem do nivoa na kojem želim da budem. Trenutno, nije pravo vreme za razgovor o tome posle poraza. Treba mi vremena da razmislim šta da radim i šta ću raditi. Ima vremena dok Završni turnir ne počne", zaključio je Alkaraz.

image