Još jedno iznenađenje u Parizu – Medvedev izgubio od Dimitrova

Posle drugog, takmičenje na mastersu u Parizu završio i treći teniser sveta

Grigor Dimitrov napravio je veliko iznenađenje na turniru iz serije 1.000 u Parizu i eliminisao je Danila Medvedeva u drugom kolu – 6:3, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2).

Medvedev je poražen samo dan pošto je Karlos Alkaraz izgubio od Romana Safijulina, što znači da je od najbolje trojice na svetu na turniru ostao samo Novak Đoković, i to pre nego što je i odigrao svoj prvi meč.

Momak iz Moskve nije bio ni blizu najboljeg nivoa, niti onog koji mu je omogućio finale u Beču prošle sedmice, što je raspoloženi Bugarin potpuno iskoristio.

Mnogo bolje je Dimitrov otvorio meč, napravio brejk na startu i nije ga mnogo poljuljalo što ga je brzo izgubio. Još jednom je oduzeo servis rivalu i došao do prvog seta. U drugom setu je viđena ogromna borba, koja je u taj-brejku pripala Medvedevu.

No, u trećem setu je Bugarin podigao nivo igre i stigao je do prednosti brejka, a onda i meč lopti kojih je ukupno imao sedam. Na svoj servis ih nije iskoristio, potom i na 6:5 je imao dve na servis Rusa, ali se Medvedev nije dao. Odveo je meč u taj-brejk, ali tamo nije uspeo da se u potpunosti izvuče.

Dimitrov je osvojio prvih poena, pa nije imao težak zadatak da dokrajči svog protivnika. Bugarin će u trećem kolu igrati Aleksandera Bublika, koji je u dva taj-brejka eliminisao Nikolasa Jarija. Dimitrov je ovim porazom propustio priliku da se u Parizu približi Alkarazu u borbi za drugo mesto na ATP listi.