Ruski spektakl i pobeda Rubljova - srušio Medvedeva u maratonskom meču

Prvi meč u grupi Završnog mastersa u kojoj se nalazi i Novak Đoković, pripao je Andreju Rubljovu posle dva sata i 34 minuta.

Ruski teniser Andrej Rubljov savladao je u ponedeljak svog sunarodnika Danijela Medvedeva 6:7(7:9), 6:3, 7:6(9:7) u prvom kolu Crvene grupe na Završnom mastersu u Torinu.

U spektakularnom meču koji je trajao dva sata i 34 minuta, Rubljov je stigao do jedne od najvećih pobeda u karijeri, uspevši da odgovori na izazov nakon šokantno izgubljenog prvog seta.

Psle brejka Medvedeva u četvrtom gemu meča, Rubljov je uzvratio istom merom u devetom i smanjio rezultat na 5:4. Ušlo se u taj brejk posle dve neiskorišćene brejk lopte od strane Medvedeva u 12. gemu. Taj brejk je odlučio loš servis Rubljova, što je Medvedev iskoristio, osvojivši set nakon što je njegov rival propustio sedam set lopti.

Drugi set je Rubljov bolje otvorio i u trećem setu ostvario brejk. Isto je uradio i u devetom gemu posle velike borbe i osvojio set rezultatom 6:3. U trećem setu su oba tenisera lako osvajala svoje servis gemove, što ih je opet dovelo do taj brejka. Slična situacija kao u prvom setu, samo što je sada Rubljov igrao dominantnije i posle pete meč lopte savladao protivnika.

U drugom meču Crvene grupe u ponedeljak od 21.00 sastaju se Novak Ðoković i Stefanos Cicipas. Turnir u Torinu igra se za nagradni fond od 14.750.000 dolara.